A Lakers ráhajthat Leonardra • SportTV

A Lakers ráhajthat Leonardra

2018. 04. 21. 15:39    
Olvasási idő: 2 perc

Lapértesülések szerint Kawhi Leonard a Los Angeles Lakersbe igazolását szeretné elérni az idei San Antonió-i cirkuszával.

Évekig, de mondhatni, évtizedekig a béke szigeteként lehetett jellemezni a San Antonio Spurst az NBA-ben, a 2017-2018-as idényben azonban Kawhi Leonard felkavart mindent, amit csak lehetett. Az egykori MVP-jelölt az évad során mindössze nyolc mérkőzésen lépett parkettre a ligában, legutóbb január 13-án, és senki sem számít arra, hogy vasárnap, a Golden State Warriors elleni negyedik playoffmeccsen nyolcról kilencre lép. Állítólag továbbra is az izomsérülése rehabilitációjával foglalkozik.
Ez a hivatalos verzió, a nem hivatalos pedig az, hogy az elcserélését próbálja előkészíteni/kiharcolni. A Los Angeles-i Sporting News tudósítója, Sean Deveney úgy tudja, Gregg Popovich, a Spurs vezetőedzője a nyáron kész elcserélni legjobbját, ezen információ birtokában több csapat is már a cserealapot rakja össze. Deveney több, név nélkül nyilatkozó sportvezetőre is hivatkozott cikkében, olyanokra, akik szerint a Los Angeles Lakersnél köthet ki a sztár.
Egy ügyvezető igazgató a következőket mondta: „Ha az idénynek vége, és San Antonióban leülepszik a por, a Lakers keményen ráhajt Leonardra. Ő biztosan LA-be akar menni. Talán nyilvánosan nem követeli majd ezt, de áttételesen minden bizonnyal. 2019-ben szabadügynök lesz. Los Angeles-i srác, és már most tudathatja mindenkivel, a Lakersen kívül sehova sem lesz hajlandó aláírni a következő évben.
Egy másik general manager szerint nagy a valószínűsége annak, hogy a Lakers megszerzi Leonardot. „Most azt mondanám, ez a legvalószínűbb – fejtegette. – Vagy ezen vagy a következő nyáron ő lesz a célpont. Nincs túl sok más ok arra, hogy megmagyarázzam, miképp próbál meg szabadulni San Antonióból.”
Komplikálhatja a helyzetet, hogy a Spurs idén júliusban super-max szerződést ajánlhat Leonardnak, méghozzá 219 millió dollár értékben. Kyrie Irving vagy Paul George képes volt ellenállni ekkora kísértésnek, a 26 éves spursös esetében ezt nem mernénk biztosra venni.
A Lakerstől nem érkezett hivatalos komment, de az kiszivárgott, hogy sem Magic Johnson, sem pedig Rob Pelinka GM nem úgy tekint az idei nyárra, mint egy „mindent vagy semmit” jellegű időszakra.

(Sport TV)