Simmons Magic nyomdokaiba lépett • SportTV

Simmons Magic nyomdokaiba lépett

2018. 04. 22. 18:38    
Olvasási idő: < 1 perc

Ben Simmons, a Philadelphia 76ers újonc irányítója nem akármilyen társaságba került azzal, hogy a Miami Heat elleni negyedik meccsen tripla-duplát ért el.

1980-ban a Los Angeles Lakers elsőévese volt arra képes legutóbb, hogy újoncszezonjában tripla-duplát hozzon össze a rájátszásban. Azt az újoncot Magic Johnsonnak hívták, és a produkcióját 38 év után tudta ismét megismételni egy zöldfülű, méghozzá a Philadelphia 76ers irányítója, Ben Simmons, aki a Miami Heat ellen 17 pontos, 13 lepattanós, 10 gólpasszos és 4 labdaszerzéses estét produkált. Csapata nyert is 107-102-re.

Kettejükön kívül még három ember tudott tripla-duplázni újoncként a rájátszásban, Kareem Abdul-Jabbar, Jerry Lucas és Tom Gola.
Simmons így nyilatkozott erről: „Ez csak azt jelenti, hogy a dolgomat teszem. A statisztikáim egész évben hasonlóak voltak, így nem hiszem, hogy ez újdonság a csapatnak vagy nekem. Amíg nyerünk boldog vagyok, az ilyen elismerések pedig jönnek majd maguktól, ha jók leszünk.”
A rájátszás izgalmaihoz hozzátartozik, hogy a New Orleans Pelicans kisöpörte a Portland TrailBlazerst, a Minnesota Timberwolves 2004 óta először nyert playoffmeccset, így most 2-1-re áll a Houston Rockets ellen, és hogy Ricky Rubio remeklésének (szintén tripla-dupla) köszönhetően a Utah Jazz is győzni tudott az Oklahoma City Thunder ellen. Az állás 2-1 a Jazz javára, Russell Westbrook fel is húzta magát Rubio parádéján, és azt nyilatkozta, hogy leállítja a spanyolt a következő meccsen.

(Sport TV)