Három hely kiadó a final fourban • SportTV

Három hely kiadó a final fourban

2018. 04. 29. 10:14    
Olvasási idő: 2 perc

A PSG szombaton már bejutott a kölni final fourba a férfi kézilabda BL-ben, vasárnap a negyeddöntő-visszavágókon három együttes csatlakozik hozzá. Mi mindhárom mérkőzést közvetítjük, kettőt közülük élőben.

VARDAR SZKOPJE–THW KIEL

Jorge Maqueda utolsó pillanatokban lőtt góljával a Vardar idegenben szerzett egygólos vezetést, de mégsem elbizakodott a visszavágó előtt.
„Az első félidőnek vége, de a második legalább olyan kemény lesz, mint az első volt. Fókuszálnunk kell a mérkőzésre, mert csaknem újra nulláról indulunk” – nyilatkozta Raúl González, a Vardar spanyol edzője.
Ha nem sikerül továbbjutni, a vasárnapi lesz utolsó meccse a Vardar élén a mesternek, aki nyártól a PSG kispadját foglalja el. Ám ha továbbjut, a Vardar csak két lépésnyire lesz attól, hogy az első csapat legyen, amely megvédi címét Kölnben.
A Kiel azonban szeretné megállítani a Vardart, hogy első csapatként hetedszer is bejusson a VELUX BL final fourba. „Nagyon nehéz meccs vár ránk Szkopjében, de csapatunk már számos nemzetközi csatában bizonyított”– mondta Patrick Wienczek, a németek beállósa a SEHA-liga friss győztesétől elszenvedett vereség után.
Legutóbb a Jane Szandanszki Sportközpontból egy német csapat távozott győztesen, az RN Löwen még a 2016–17-es idényben.

MONTPELLIER–FLENSBURG

Fotó: GETTYIMAGES

Fotó: GETTYIMAGES

Egy egygólos győzelem, vagy 27 gólnál alacsonyabb döntetlen elég lenne ahhoz, hogy megszüntesse a Montpellier negyeddöntős átkát. A 2003-as bajnokok még nem szerepelhettek a final fourban, amelyet a 2009–10-es idényben vezettek be.
A másik oldalon a Flensburgnak egy egygólos győzelem is elég lenne, hogy elérje a célt, a négyes döntőt, amelyben 2014-ben már szerepelt, s azonnal el is hódította a trófeát. A Flensburg mellett szóló statisztika, hogy a Montpellier elvesztette legutóbbi öt hazai BL-meccsét német csapatok ellen, beleértve a 2010–11-es negyeddöntőt az RN Löwen és a 2015–16-os nyolcaddöntőt ugyancsak a Flensburg ellen.
Egyetlenegyszer fordult elő a sorozat történetében, hogy egy francia csapat kiejtett egy németet, éppen a Montpellier és éppen a Flensburgot, a 2004–05.ös negyeddöntőben.
Ugyanakkor a Handewitt legutóbbi három franciaországi mérkőzését egyaránt elvesztette, mindhármat a PSG ellen.
Egy 2007-es BL-győztes mindenképpen eljut a párosításból Kölnbe: a montpellier-i Vid Kavticmik vagy a flensburgi Mattias Andersson, akik csapattársak voltak a Kielben, amely abban az esztendőben a döntőben legyőzte a Flensburgot.
Ha a Flensburg kiesik, egy kiemelkedő nemzetközi karrier ér véget a Duzd du France Arenában, Andersson ugyanis az idény végén visszavonul. De a svéd Tobias Karlsson biztos benne, hogy az üzlet még nem ért véget. „0–0-ról kezdünk, a fele még hátravan, tudjunk, hogy miben kell javítanunk.”

A harmadik találkozót, a Skjern–Nantes mérkőzést felvételről közvetítjük, késő este. A francia csapat hatgólos előnyről rajtol, de mi, sajnos, tudjuk, hogy a dánok otthon akár hét góllal is képesek legyőzni egy sokkal esélyesebb ellenfelet…

(Sport TV)

VELUX Bajnokok Ligája negyeddöntő, visszavágók. Sport1 15:45 Vardar Szkopje–THW Kiel (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András); Sport1 19:00 Montpellier Handball–SG Flensburg-Handewitt (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor-szakértő, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Juhász István); Sport1 23:00 Skjern Handbold–HBC Nantes (felv., kommentátor: Matuz Krisztián)