Lesz-e újabb római csoda? • SportTV

Lesz-e újabb római csoda?

2018. 05. 02. 08:30    
Olvasási idő: < 1 perc

Háromgólos, normál esetben behozhatatlannak tetsző előnnyel érkezik a Stadio Olimpicóba a Liverpool. Igen ám, de három hete ugyanekkora előnyből már elvérzett egy ötszörös BEK-/BL-győztes a római arénában…

Az egész BL-mezőny messze legeredményesebb csapata 11 esztendővel előző döntője után ismét roppant közel került históriája nyolcadik fináléjához az első számú európai futballkupában. Az első találkozó 68. percében már 5–0-ra vezettek a vörösök, ekkor senki egy árva eurocentet sem tett volna a rómaiak továbbjutására. Ám a tényleg elnyűhetetlen Dzeko kibirkózott egy szépítő gólt és egy könnyű síppal megítélt büntetőt is értékesítettek a farkasok, akik így „csak” háromgólos hátrányból állhatnak neki a visszavágónak. Éppen akkorából, amekkorát a Barcelona elleni 1–4 után sikerült már behozniuk elképesztő lendülettel, akarattal és remek helyzetkihasználással. Ugyanezekkel az erényekkel operálhatnak most is a rómaiak, ám meglehet, ez most nem lesz elég. A Pool aligha játszik majd olyan bátortalan, ideges, dekoncentrált módon, mint a katalán szuperklub, amely azzal a mérkőzéssel porrá zúzta hívei triplázáshoz fűzött reményeit. A Liverpool játékosai azonban sokkal éhesebbek a sikerre, mint a barcások és a legutóbbi fordulóban egy esélyesebb vetélytárs, a Romáénál nagyobb csapat, a Man City otthonában is képesek voltak nemcsak megőrizni, hanem növelni is ugyancsak háromgólos előnyüket.
Ha érvényesül a nagyobb esély, 37 esztendő után ismét Real Madrid–Liverpool döntőt rendeznek a legrangosabb kontinentális futballtrófeáért. Ellenkező esetben négy esztendőn belül harmadszor is egy-egy spanyol és olasz együttes küzd meg a hatalmas serlegért.

(Sport TV)

Sport1 20:00 AS Roma–Liverpool FC Bajnokok Ligája-elődöntő, visszavágó (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: Hegyi Iván, Nyilasi Tibor és Szaniszló Csaba)