Tavalyi döntősök és két újonc • SportTV

Tavalyi döntősök és két újonc

2018. 05. 02. 08:30    
Olvasási idő: < 1 perc

A kölni Radisson Blu hotelben – amely a VELUX EHF BL négyes döntőjének hivatalos hotelje – készítik el a torna elődöntőjének párosítását szerdán délben.

A mezőnyben immár másodszor nem lesz német együttes, sajnos először nem lesz ott a Telekom Veszprém sem. Ott lesz viszont a két tavalyi döntős, a győztes macedón Vardar Szkopje, 2017-ben legyőzött ellenfele, a most sorrendben harmadszor résztvevő Paris St.-Germain és két újonc csapat is. Mindketten Franciaországból érkeztek, első ízben fordul elő tehát, hogy a final four mezőnyét csupán két ország adja. A Montpellier HB 13 esztendeje, 2005-ben már járt a BL elődöntőjében, ám akkor még hagyományos oda-vissza találkozókkal folyt végig a küzdelem. A másik francia FF-újonc, a HBC Nantes viszont csupán másodszor vett részt az első számú eurokupában, tavaly a nyolcaddöntőig jutott. A francia bajnokságban egyébként öt fordulóval a vége előtt a Montpellier vezet 37 ponttal, megelőzve a PSG-t (36) és a Nantes-ot (35).
A Vardar – amely jelenlegi összetételében utolsó két mérkőzését játssza a LANXESS Arenában – címvédésre készül, amely legutóbb 9 esztendeje sikerült a ma már nem létező spanyol Ciudad Real együttesének.
Az eseményen részt vesz díszvendégként a város polgármester asszonya, Henriette Reker is.

(Sport TV)

Sport1 12:00: az VELUX EHF Bajnokok Ligája négyes döntőjének sorsolása (kommentátor: Méhes Gábor és Matuz Krisztián)