Fókuszban a közvetlen előkészületek • SportTV

Fókuszban a közvetlen előkészületek

2018. 05. 11. 09:18    
Olvasási idő: 2 perc

Végéhez érkezik BL final four-felvezető sorozatunk. A műsorban a kétnapos torna közvetlen előkészületeiről számolunk be, szokásos minisorozataink mellett.

A péntek az úgynevezett sajtónap a négyed döntő előtt. A négy együttes vezetői, játékosai ekkor állnak a sajtó rendelkezésére. Munkatársaink tehát a legfrissebb riportot forgatják le, így első kézből értesülhetnek nézőink a rajt előtti aktualitásokról. Azért a négyrészes minisorozatunk „hagyományos rovatairól” sem feledkezünk meg. Ismét megszólal egy jelenlegi (Anja Althaus) és e jövőbeli (Varga Emőke) ETO-sztár. Ismét közelebb hozzuk nézőinket a közvetítések apró részleteihez: ezúttal a döntő kommentátor, Méhes Gábor („művésznevén”, barátainak és ismerőseinek csak: Zümi) mesél a közvetítés előkészületeiről, a kommentátor feladatairól és saját, a tornával kapcsolatos érzéseiről is. S persze ismét mosolyoghatunk egy jót légiós csillagaink magyarnyelv-tanulásának „mellékzöngéiről” is.

(Sport TV)

Sport1 20:30 Harmadik Félidő Extra, a női kézilabda BL final four magazinja (műsorvezető: Ágai Kis András, riporter: Szél Tamás Pál és Takács Rita, vendégek: Borsos Attila és Tóth Tímea)

NORVÉG VAGY ROMÁN KUPASIKER?

A férfi és női BL mellett a férfiak EHF-kupájában is bevezették a négyes döntő intézményét. A női EHF-kupában viszont még a régi módon, oda-vissza mérkőzésekkel jutnak el a csapatok a végküzdelemig, mi több, a finálét is ebben a rendszerben bonyolítják le.
Ebben az esztendőben egy-egy román és norvég együttes jutott el a kupadöntőig. Az első találkozón a Viper Kristiansand 26–22-re legyőzte az SCM Craiova együttesét (a jelenlegi román bajnoki 3.-at), azaz négygólos előnnyel utazott Romániába. Az 1981 óta megrendezett kupasorozatnak eddig 3 román (Oltchim Ramnicu Valcea kétszer és Rapid Bucuresti) győztese volt, norvég még sosem. Keleti szomszédaink emellett még egy döntőst (Zalau) adtak, a skandinávokat 3 együttes (Bakkelagets, Larvik és Tertnes) képviselte vesztes fináléban.
Azaz most negyedszer román vagy először norvég győztest köszönthetnek a trófeával a craiovai döntőt követően. Ha a hazaiak öt vagy több góllal nyernek, övék a kupa, 4 gólos sikernél számít az idegenben szerzett gólok száma (tüköreredménynél 7 m-eseket dobnak), minden más eredmény esetén Norvégia első női EHF-kupasikerét jegyzi a nemrég a bajnoki címet története során első ízben elhódító Vipers révén.
Sport1 18:15 SCM Craiova–Vipers Kristiansand női EHF-kupadöntő visszavágó (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András)