Az Atleti is elmegy Afrikába • SportTV

Az Atleti is elmegy Afrikába

2018. 05. 22. 09:02    
Olvasási idő: 2 perc

A Barcelona példáját követve az Atlético Madrid is elutazik Afrikába, igaz, kissé északabbra a katalánoknál. Az újdonsült háromszoros Európa-liga győztes a vb-re készülő Nigéria második garnitúrájával mérkőzik meg Uyo városában.

A különbség persze szembetűnő: míg a Barca legjobbjaival „haknizott” hat napja Dél-Afrikában, az Atleti immáron válogatottjai nélkül, gyakorlatilag egy jelentősen megerősített B-csapattal szerepel a GOTV Max Cup Challenge elnevezésű versenyen. Egy-két szupersztár is tagja a Nigériába utazó 20 tagú játékosküldöttségnek, mint a friss Zamora-díjas Jan Oblak, a ghánai Thomas Partey, a francia Kevin Gameiro, az argentin Ángel Correa vagy a korábban spanyol válogatott Juanfran és a csapatkapitány Gabi. S vállalta a fellépést a klubtól a vasárnapi idényzáró bajnokin könnyes búcsút vevő Fernando Torres is.
A házigazdák első csapata már a Ghána és Anglia elleni vb-felkészülési mérkőzésre (utóbbit mutatjuk jövő szombaton 18:15-től a Sport2-n) hangol, az Atletit a második garnitúra fogadja. Az ország labdarúgásának elképesztő gazdagságát mutatja, hogy még ebbe a keretbe is jut nem kevesebb mint hét Európában szereplő légiós, Musa Muhammed (Lokomotiv Plovdiv), Kelechi Nwakali (MVV Maastricht), Alhassan Ibrahim (Austria Wien), Chidiebere Nwakali (Aberdeen), Emem Eduok (Kasimpasa), Sadiq Umar (NAC Breda) és a Norvégiában játszó Usman Mohamed.
A mérkőzést a Godswill Akpabio Nemzetközi Stadionban játsszák – amely az Akwa United és a nemzeti csapat (egyik) otthona is – , a MultiChoice Nigeria televíziós készülék- és szolgáltatás árusító cég hozta tető alá. Martin Mabutho, a vállalat vezérigazgatója nyilatkozata szerint csúcsminőségű biztonsági intézkedéseket terveztek azért, hogy a szurkolók a stadionban és környékén védve legyenek.
„Vásárlóinknak és szurkolóinknak semmitől sem kell félniük, a kormányzati és magán védelmi szervezetek garantálják a biztonságot. Így kérjük a szurkolókat, látogassanak el minél többen a stadionba és nézzék meg a Super Eagles és az Atletico Madrid találkozóját, amely történelmi mérkőzésnek ígérkezik ” – mondta. Valóban, az Alético az ötvenes években a marokkói Tetuannal vívott spanyol bajnokikon kívül első alkalommal játszik mérkőzést a fekete kontinensen.

(Sport TV)

Sport1 19:00 Nigéria B–Atlético Madrid labdarúgó-mérkőzés (kommentátor: Farkas Norbert)