NBA: 1-1 mindenhol

2013. 05. 09. 10:17    
Olvasási idő: 3 perc

Fotó: Europress/AFP

1997 februárja, 30 lejátszott mérkőzés óta először győzött a Golden State Warriors San Antonióban, 1-1-re alakítva a nyugati elődöntő állását. Az első félidő teljes vendégdominanciát hozott, az első két negyed után 62-43-ra vezettek Mark Jackson tanítványai. Az öltözőbe vonulva talán több vendégjátékos eszébe jutott az első mérkőzés, melyet 16 pontos előnyről, kétszeri hosszabbításban veszített el a Warriors, de miután a tréner azt kérte az övéitől, azonnali hatállyal szenvedjenek teljes amnéziát, képesek voltak kitartani és megakadályozni a második félidei Spurs-rohamot. Bő 4 perccel a vége előtt ugyan a Spurs 97-89-re felzárkózott, de ezután sorrendben hat dobást rontottak el, amivel eldőlt a mérkőzés.

A vendégek győzelmének kulcsa a 34 ponttal playoff-karriercsúcsot elérő Klay Thompson volt, aki 9 kísérletből 8 triplát dobott, míg Stephen Curry ezúttal 22 ponttal zárt.

A Spursben Tim Duncan 23, Tony Parker 20 pontig jutott, de a teljes csapat gyengén, 39,3%-kal dobott, 21 triplakísérletből pedig csupán 5-öt értékesített, míg a túloldalon 23 próbálkozásból 11 volt sikeres távolról.

Manu Ginóbili, a hazaiak bedobója kemény kritikát fogalmazott meg a mérkőzés után saját csapatával szemben: „Ami az első mérkőzés végén történt, az nem a Golden State tapasztalatlanságának volt következménye. Ilyesmi nagyon ritkán esik meg, azt a meccset nem nekünk kellett volna nyernünk. Ezúttal még éhesebben és határozottabban játszottak, megérdemelték a győzelmet.”

Tekintélyt parancsoló, 37 pontos győzelemmel egyenlített a Miami a Chicago ellen. A Heat a mérkőzés minden pillanatát ellenőrzése alatt tartotta, az első mérkőzésen betliző James ezúttal az első negyedben egyetlen hiba nélkül 6 mezőnykosarat szerzett, végül 19 ponttal, 5 lepattanóval és 9 gólpasszal zárt, Ray Allen pedig mindössze 19 perc alatt szórt 21 pontot.

A meccs végig feszült hangulatban zajlott, James és Joakim Noah már az első félidőben összeakaszkodtak, majd a hajrában két Bulls-játékost, Noah-t és Taj Gibsont is kizárták a mérkőzésből második technikai hibájuk után. A vendégeknek összesen hat technikait osztottak ki a bírók a meccsen, ilyen az NBA-playoffban utoljára a 2005-ös Bostonnal fordult elő.

Sokat elmond a vendégek támadójátékáról, hogy legjobbjuk a 13 ponttal záró Marco Belinelli volt, rajta kívül a 12 pontos Noah és a 11 pontos Robinson jutott még tíz fölé.

(Sport TV)

NBA-rájátszás, május 8.

Keleti főcsoport, 2. forduló:

Miami Heat (1.)-Chicago Bulls (5.) 115-78
A párharc állása: 1-1.

Nyugati főcsoport, 2. forduló:

San Antonio Spurs (2.)-Golden State Warriors (6.) 91-100
A párharc állása: 1-1.