„Keletnémet” rangadó a kézi Bundesligában • SportTV

„Keletnémet” rangadó a kézi Bundesligában

Sport TV avatar Sport TV 2018. 09. 02. 11:35    
Olvasási idő: < 1 perc

Két mérkőzéssel jelentkezünk vasárnap a DKB Handball Bundesliga második játéknapjáról. Az elsőn bemutatkozik a bajnokság egyik élcsapata, a THW Kiel, a másodikon az egykori NDK két nagyágyúja, a magdeburgi és a lipcsei csapat küzd meg egymással.

Az  időben első meccsünkön a nyitó fordulóban a Bergischer HC-től 278–23-as vereséget szenvedő Ludwigshafen fogadja a korábbi többszörös BL Final fouros, idén azonban a Bajnokok Ligájáról lemaradó THW Kielt. Utóbbinak ez lesz az első mérkőzése a bajnoki idényben, mert az Erlangen elleni találkozóját elhalasztották.
A második találkozón két korábbi keletnémet nagycsapat, az SC Magdeburg és a DHfK Leipzig csap össze. Két hatalmas múltú klub, a magdeburgiak a BEK-et, illetve a BL-t háromszor is elnyerték (először 1978-ban, legutóbb 2002-ben), 10-szeres NDK-, de csak egyszeres Bundesliga-bajnokok. A Leipzig „csak” ötször volt az Oberliga-bajnoka, a Bundesligában csak másodosztályú bajnoki címmel büszkélkedhet, viszont megnyerte  1966-ban, azaz 52 eszendeje(!) a Bajnokcsapatok Európa-kupáját. Ebben a bajnokságban a Magdeburg idegenbeli ötgólos sikerrel rajtolt a Melsungen ellen (mutattuk is a Sport TV-ben a 28–23-ra végződő összecsapást), a Lipcse viszont hazai pályán, szoros meccsen egygólos vereséget szenvedett (27–26)  a Stuttgarttól.  A  GETEC Arenát nagyon gyorsan kapcsoljuk majd a ludwigshafeni mérkőzés után, mert a két mérkőzés „összeér”, reméljük, semmiről sem, vagy csak néhány percről maradunk le a második találkozóról.

(Sport TV)

DKB Handball Bundesliga, 2. forduló. Sport2  13:30 Die Eulen Ludwigshafen–THW Kiel; 15:15 SC Magdeburg–SC DHfK Leipzig (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila)