Az idény első nagy rangadója • SportTV

Az idény első nagy rangadója

2018. 09. 04. 07:35    
Olvasási idő: < 1 perc

A német kézilabda Bundesligában a harmadik forduló hozza az első igazi derbit: a legutóbbi bronzérmes, a Füchse Berlin a bajnoki címvédő Flensburg-Handewittet fogadja.

A berlini gárda háromgólos vereséggel kezdte az idényt Göppingenben (21­–18). A második körben már javított a Minden elleni kétgólos győzelemmel. A Flensburg a Szuperkupát nagy különbséggel (33–­26) elvesztette a Löwen ellen, a bajnokságban azonban hibátlanul nyitott: a Mindent idegenben 31­–28-ra verte meg, majd otthon szinte kiütötte a Göppingent (26–15). A legjobb góllövőformát Hampus Wanne mutatta 5 góllal, 4-et lőtt Johannes Golla és a válogatott Holger Glandorf, 3-at  Lasse Svan. A kapuban Benjamin Buric 53.13%-os hatékonysággal védett, a teljes 60 percen át ő állt a kapuban. Erre a kapusteljesítményre  a bosnyák hálóőrtől nagy szüksége lenne az FH-nak ahhoz, hogy megmaradjon a százszázalékos bajnoki mérlege.
Az elmúlt bajnokságban egyébként a Flensburg mindkétszer legyőzte a Füchsét, Berlinben 30–26-ra nyert, így nemcsak a felzárkózáshoz kellene a fővárosi csapatnak a győzelem, hanem vissza is akar vágni a tavaly novemberben elszenvedett hazai vereségért.

DKB Handball Bundesliga, 3. forduló. Sport1  19:00 Füchse Berlin–Flensburg-Handewitt (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila)