Bár jóban lenne a Celtics • SportTV

Bár jóban lenne a Celtics

2018. 09. 06. 14:28    
Olvasási idő: 2 perc

2007-ben egy nagy hármast rakott össze a Boston Celtics, csereügylettel megszereztek két szupersztárt, a Minnesota Timberwolvestól a 31 éves Kevin Garnettet és a Seattle Supersonicstól a 32 Ray Allent. Az előző szezonból összesen 5 játékost tartott meg a gárda. Az akkor már kilenc éve a Celticsnél pattogtató 30 éves Paul Pierce-t, a másodéves irányítót, Rajon Rondót, továbbá Tony Allent, Kendrick Perkinst és Brian Scalabrine-t, illetve a csapatot 2004 óta irányító edző, Doc Rivers is folytatta a munkát. Ennek a csapatépítésnek köszönhetően a Celtics a következő 5 évben egyszer bajnok lett (azonnal 2008-ban), egyszer döntőbe jutott (2010), egyszer keleti döntőt játszott (2012) és kétszer a keleti elődöntő volt a végállomás (2009 és 2011).

Ez volt az utolsó közös momentumuk a Celtics mezében:

2012-ben ért véget ez a korszak, méghozzá azzal, hogy Ray Allen a legfőbb rivális Miami Heathez szerződött. 2013-ban ráadásul bajnoki címet szerzett a Heattel, és épp ő dobta az egész sorozat legfontosabb kosarát.

Garnett, Pierce és Rondo soha nem tudta ezt a lépést megbocsájtani Ray Allennek, mert úgy érezték, elárulta őket, ráadásul állítólag Allen és Rondo egyébként sem voltak jóban.

Garnett reakcíója sokat elárul az első olyan Heat-Celtics meccsről, amikor Allen az ellenfélnél játszott:

Olyannyira nem, hogy még mostanra, 2018-ra sem bocsájtottak meg neki, és előreláthatólag nem lesznek ott pénteken, amikor Ray Allent, amikor a tízszeres All-Start, kétszeres All-NBA-t, kétszeres bajnokot és jelenlegi triplacsúcstartót beiktatják a Halhatatlanok csarnokába. Legalábbi Allen ezt nyilatkozta.

Pedig egy évvel később, 2013-ban Garnett és Pierce számára is véget ért a bostoni kaland, amikor a Brooklyn Netshez cserélték őket, Doc Rivers helyét pedig Brad Stevens vette át azon a nyáron. Rondót a 2014/15-ös szezonban elcserélték a Dallas Maverickshez. Rivers egyébként soha nem bírálta nyilvánosan a triplaspecialista 2012-es döntését. Riverst most kérdezték is, mit gondol erről, és ezt nyilatkozta, a 2008-as csapat volt a legjobb közösség, amit edzett, és Allent is méltatta

„Megérdemelné, hogy megünnepeljék, és hogy Bostonban is ünnepeljék, mert tevékeny részese volt a bajnoki címnek. Ha egy kívánságom lenne, azt kívánnám, bárcsak ügyesebb lettem volna, és össze tudom tartani a társaságot. A legtöbbjüket össze tudom hozni, de az egész csapatot nem. Pedig együtt kéne lenniük, mert nagyon közel voltak egymáshoz, és szomorú látni, hogy mi történik (velük).”