Kedvetlen csúcsbeállító Hertha • SportTV

Kedvetlen csúcsbeállító Hertha

Sport TV avatar Sport TV 2018. 09. 27. 16:41    
Olvasási idő: < 1 perc

A Bayern Götze öccse miatt bukta el a 100%-os mérlegét, a "magyaros" csapatok közül a Freiburg és a Leipzig otthon nyert, a Hoffenheim idegenben győzött, a Hertha viszont elveszítette veretlenségét. Íme, az ötödik Bundesliga-forduló statisztikai érdekességei:

+ Olyan csúcsot állított be a Hertha, amilyent aligha szeretett volna. Sorrendben az első öt bajnoki forduló mindegyikében ítéltek 11-est a berliniek ellen. s ez Bundesliga-rekord. Európában azonban csak csúcsbeállító Dárdai Pál együttese: a 2011-12. évi Premier League-ben ugyanez megtörtént a Crystal Palace-szal is.
o Willi Orban, a lipcseiek középhátvédje 7. Bundesliga-gólját szerezte a Stuttgart ellen. Mind a hetet szögletet követően érte el!
= A Bayern az Augsburg ellen a 86. percben, Felix Götze góljával engedte ki a kezéből a második és a harmadik pontot. A döntetlen a 400. remi volt a bajorok bajnoki történetében.
+ A rekordbajnok hatodik egymást követő legutóbbi bajnokija mindegyiként kapott gólt – ilyen hosszú rossz sorozatra legutóbb tíz éve, a 2008-09-es idényben, Jürgen Klinsmann edzősége idején volt legutóbb példa.
o Arjen Robben 98. góljával a 7. legjobb külföldi góllövője a ligának, a dél-koreai Csa Bum Kunnal holtversenyben.
= Martin Harnik pályafutása második Bundesliga-találatát érte el Werder-játékosként a Hertha elleni vezető góllal. Ezt megelőzően az elsőt 4049 nappal korábban szerezte, amikor a zöld-fehérek gólját jegyezte a 2007. augusztus 25-én a Nürnberg elleni idegenbeli 1-0-s mérkőzésen.