Nikola Jokic az új Chamberlain • SportTV

Nikola Jokic az új Chamberlain

2018. 10. 21. 10:28    
Olvasási idő: < 1 perc

A Denver Nuggets szerb centere, Nikola Jokic arra volt képes, amire eddig korábban csak Wilt Chamberlain. Úgy ért el tripladuplát, hogy 100 százalékkal dobott mezőnyből. És volt közte tripla is.

A Denver Nuggets a Phoenix Suns ellen 119-91-es fölényes győzelmet aratott.

A meccsen nem az eredmény lesz a legemlékezetesebb, hanem Nikola Jokic teljesítménye, aki 35 pontot és 12 lepattanót szerzett, kiosztott 11 gólpasszt, szerzett 4 labdát, blokkolt egyet, és egyrészt nem adta el egyszer sem a labdát, másrészt minden mezőnykísérlete betalált (és ebből három tripla volt).

Ha valaki azt hinné ez nem olyan nagy dolog, akkor neki elmondjuk, hogy ilyen tökéletes (kihagyott mezőnykosár nélküli) tripladupla Wilt Chamberlainnek sikerült korábban eddig egyedül az NBA-ben. De ő is még 1966-ban és 1967-ben volt képes erre a bravúrra. Ami rátesz egy lapáttal, az a három tripla. Talán mondanunk sem kell, hogy Chamberlain idejében ő a palán alól szerezte a kosarait, nem a triplavonalon túlról.

Ha idén Jokic újabb szintet lép, retteghet a liga…

Aki pedig a balhét szereti, nézze meg, hogy milyen ütésváltás volt a Lakres-Rockets meccsen. Szegény James azt sem tudja, melyik kezébe harapjon, és a csapattársát (Rajon Rondo) vagy az egyik legjobb barátját (Chris Paul) fékezze meg