Versenyben marad-e a Kiel? • SportTV

Versenyben marad-e a Kiel?

Rochy Zoltán avatar Rochy Zoltán 2018. 11. 22. 02:37    
Olvasási idő: < 1 perc

Lassan a félidényhez közeledik a kézilabda Bundesliga 2018–19. évi sorozata. Egyre nyilvánvalóbb, hogy a veretlenül vezető Flensburg az első számú favorit, legfőbb üldözői az SC Magdeburg és a THW Kiel lesznek. Az utóbbit mutatjuk a 14. játéknapon egy kiváló ellenféllel.

Kézilabdázásban ugyanúgy létezik a kettős terhelés, mint a futballban: a topligák élcsapatainak helyt kell állniuk a hazai bajnokság mellett a nemzetközi kupákban is. Ám míg a BL-ben már októbertől pályán vannak a nagycsapatok, a második számú európai sorozatban, az EHF-kupában a többlépcsős selejtezősorozat elhúzódik november közepéig, és csak a hónap végén kapcsolódnak be a kiemeltek. A világ első számú elitligájából a Kiel és a címvédő Füchse Berlin is érdekelve van az ezérta trófeáért folyó harcban, így a bajnokijuk még az érdemi kettős terhelés előtt kerül sorra az őszi idényben.
A Kiel jelenleg 24 ponttal a 3. a táblázaton, a 26 pontos (egy meccsel kevesebbet játszó) Flensburgtól két ponttal elmaradva, a második Magdeburggal azonos pontszámmal, kevésbé jó gólkülönbséggel. A Füchse elég tetemes hátránnyal áll vendéglátója mögött: 6. helyezettként 16 pontja van, igaz egy mérkőzéssel többet játszott a Kielnél.
A THW adja a Bundesliga mezőnyének egyik leggólképesebb játékosát, a svéd Niclas Ekberg jobbszélső 14 meccsen 78-szor talált az ellenfelek hálójába. A fővárosiaknál jobban megoszlanak a góllövés terhei: Frederik Simak 55, Jacob Holm 54 gólnál jár 13-13 mérkőzésen. A kapusoknál a berliniek állnak jobban: a válogatott Silvio Heinevetter a 6., a THW Európa-bajnok dán portása, Niclas Landin csupán a 13. az összesített kapuslistán. A kieli meccsen kiderül, melyik gólzsák vagy melyik kapus lép elő a két pont megszerzésének főszereplőjévé.