Szeged: A Szeged eljutott oda, hogy már mindenkit meg tud verni • SportTV

Szeged: A Szeged eljutott oda, hogy már mindenkit meg tud verni

Sport TV avatar Sport TV 2018. 11. 26. 14:03    
Olvasási idő: 3 perc

A Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke, Szűcs Ernő Péter a Sport TV Harmadik Félidő című műsorának vendége volt. Elmondta, a Szeged eljutott arra a szintre, hogy bárkit meg tud verni, hogy az igazolások esetében maximális a bizalom Juan Carlos Pastorral szemben, és méltatta Szeged több játékosát is. A nemzetközi sajtó is már komoly Final4 esélyes csapatként kezeli a Szegedet, és az ellenfelek is látják benne az erőt.

Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta, nagyon jó egy olyan meccs után ébredni, mint amilyen a szombati 33-32-es Szeged sikerrel záruló PSG elleni BL-találkozó volt. „Juan Carlos Pastor azt mondaná, hogy ez csak egy győzelem volt, de nyilvánvalóan ez nagyon különleges ilyenkor” – nyilatkozta az elnök. A Szeged a BL-ben ebben a szezonban eddig veretlen PSG-t győzte le fantasztikus játékkal. Ezt sokan meglepetésként kezelik, de az elnök úgy véli, már nem ez talán a megfelelő szó erre: „Én nem a meglepetés szót használnám, de azt gondolom, hogy

a Szeged eljutott oda – és most ismét Pastort idézném -, hogy most már mindenkit meg tud verni, és ha az a PSG, az a PSG.

Nem szeretném azt hinni, hogy mindenkitől ki is tud kapni, de az tény és való, hogy most már a legnagyobb csapatok ellen is a győzelem lehet a célunk.”

Az elnök elárulta, hogy a PSG elleni sikerben az egyik legnagyobb dolog az volt, hogy a Szeged végig kontroll alatt tartotta a meccset, és nagyon kevés üresjárat volt a csapat játékában. Mirko Alilovic, Stefan Sigurmannsson játékát külön is kiemelték. De szóba került a fantasztikusan irányító Joan Canellas is, és hogy gondolta-e a vezetőség, milyen jó igazolás lesz a spanyol: „Nem érezzük annak szükségét, hogy elmagyarázzuk Pastornak, kit kell leigazolni. Nyilván megkérdezzük, kit, miért és mennyi időre kíván Szegedre hozni, de abban a részében maximális a bizalom az ő irányába, hogy akit ő Szegedre szeretne hozni, az ellen mi nem ellenkezünk. Megmondom őszintén, azt nem gondoltam, hogy Joan Canellas ilyen teljesítményt fog nyújtani támadásban, mert ő az elmúlt pár évben jellemzően védekezett. Az látható, hogy ő olyan, mint az öreg járgány, lassan melegszik be, de ha bemelegszik, és eléri az üzemi hőfokot, akkor… És most már elérte, láthatóan most már a sorozat első felének vége felé üzemi hőfokon megy” – mondta Szűcs Ernő Péter. A másik irányító, Dean Bombac is nyáron tért vissza Szegedre, valamivel kevesebb gól lő, mint első szegedi ciklusában, de rendkívül hasznos volt például a PSG ellen is: „Az ő esetében mindig gólokban mérték a teljesítményét, ne feledjük el, hogy régebben a hétmétereseket is ő lőtte, most nem. Talán látványosabb volt a játéka, de én a magam részéről azt mondom, vegyük példának a kapusainkat. Lehet az irányítóinkkal is ez lesz a szezon második felében, most Canellasnak megy jobban, aztán majd Dekinek fog. Mi azt gondoljuk, hogy eljön még az ő ideje. Csak valakinek menjen jól.”

„Bodó és Bánhidi belenőttek ebbe a színvonalba. Alacsonyabb csapatból jöttek, nagy lépés volt nekik, be kellett őket építeni, de most már ott vannak a saját posztjukon a világ élvonalában, úgyhogy örüljön a magyar kézilabda, hogy vannak ilyen fiatal játékosaink”

– mondta két fiatal magyar játékosáról a szegedi elnök. A 25 éves Bodó 4, a 23 éves Bánhidi 3 gólt lőtt a PSG-nek, és míg előbbi eddig 33, utóbbi 37 találatnál jár a BL idei kiírásában. Borsos Attila, a Sport TV szakértője Bodó Richárd játékáról kifejtette, az átlövő arra a szintre jutott, hogy csak rajta múlik, gólt lő-e, mert ha pontosan tud lőni az ő erejével, mindegy, ki áll a kapuban. „Az, hogy ő igazán világklasszis legyen, azon keresztül vezet, hogy megtartsa a jó lövéseit, tudja, mikor kell lőni, és mikor nem, és ebből tovább tudjon építkezi a kreatív játékban és a védekezésben.”

A csapat harmadik magyarjáról, Balogh Zsoltról is elismerően szólt Szűcs Ernő Péter: „Zsolt nem azért csapatkapitány-helyettes, mert magyar játékos és magyar válogatott, hanem mert annyit hozzátesz a csapathoz, ami alapján megérdemli ezt a pozíciót. Az már külön szerencsés, hogy így, egy ilyen meccsen debütált csapatkapitányként (a csapatkapitány, Jonas Källman ezúttal nem lépett pályára – a szerk.), ő, mint csapatkapitány százszázalékos. De viccet félretéve, ő egy rendkívül hasznos játékosa a mi csapatunknak. És tényleg az a játékos, akire mindig számítani lehet.”

A Szeged Párizsban két góllal (33-31) kapott ki Párizsban, és egy góllal (33-32) nyert hazai pályán. Felvetődött, hogy a csoportelsőség szempontjából nem fog-e hiányozni ez az egy gól. A sportvezető úgy véli, felesleges most még idő előtt számolni, hiszen egyrészt a Skjern ellen idegenben döntetlent játszottak, másrészt ő mérkőzésről-mérkőzésre gondolkodnak.  Megy még a csapat Flensburgba és Nantes-ba, illetve van még három hazai találkozó is.

A Final4-ral kapcsolatban Méhes Gábor, a Sport TV kommentátora elárulta, nem csak Magyarországon beszélnek már a lehetséges szegedi Final4 részvételről, de a nemzetközi sajtóban – a klub története során először – már komoly Final4 esélyesként írnak a szegedi csapatról.  Borsos Attila pedig felidézte, hogy az Újszegedi Sportcsarnokban beszélt a Thierry Omeyerrel, a 18 meccses veretlenségi sorozatot építő PSG kapusával, aki azt mondta neki, tudták, hogy egyszer ki fognak kapni, és azt gondolták, ha valakitől egyszer kikapnak, az a Szeged lesz.