A világ- és az olimpiai bajnokkal rajtol a női Eb • SportTV

A világ- és az olimpiai bajnokkal rajtol a női Eb

Sport TV avatar Sport TV 2018. 11. 29. 09:25    
Olvasási idő: 2 perc

Három sorozatból is mutatunk kézilabdát csütörtökön, két élő és egy felvett mérkőzéssel jelentkezünk. A találkozók közt szerepel két férfi és egy női összecsapás, jellegét tekintve pedig kontinentális verseny, nemzeti bajnokság és európai kupatalálkozó is.

MAGDEBURG–GÖPPINGEN

A Bundesliga két elmaradt és egy előrehozott mérkőzéssel együtt a 14. fordulót tudta le eddig, most következik a 15. Ezt két játéknapon, csütörtökön és szombaton teljesítik a csapatok. Előbbi programjából kiemelkedik  a Magdeburg–Göppingen összecsapás, amelyen a hibátlan Flensburgot csupán két pont távolságból követő, 2. helyezett hazai együttes a táblázat 9.-jét a Göppingent fogadja. A két együttes közt már most 14 pont a különbség, az exkeletnémet házigazda 154 góllal szerzett és 53-mal kapott többet ellenfelénél, akinél eggyel több mérkőzést játszott. Ráadásul a Magdeburgot erősíti a góllövőlista vezetője Matthias Mutschke is, aki eddig 15 mérkőzésen 139 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. Akár őt megfogni, akár pontot hazavinni a mérkőés végén eléggé kilátástalannak tűnik a vendég Frisch auf csapata számára.

FRANCIAORSZÁG–OROSZORSZÁG

Az idei női kontinensbajnokságot Franciaország városaiban rendezik. Szám szerint a csoport- és középdöntő küzdelmeit négyben (Nancy, Nantes, Montbéliard és Brest), a döntő négyes „minitornát” pedig Párizsban.
A C-csoportba nyert besorolást a házigazda Franciaország, amely a nyitó talákozón Oroszországot fogadja. Ha hangzatosan akarnánk fogalmazni: a jelenlegi világbajnok fogadja a regnáló olimpiai bajnokot, avagy a riói finálé „visszavágója” következik !
A franciák 10. alkalommal vesznek részt Eb-n, az oroszok csapata egyike annak az ötösfogatnak, amely eddig minden tornán részt vett (büszkeségünkre az ötök egyike a magyar válogatott!). Mindkét együttes három érmet szerzett eddig, az oroszok egy ezüstöt és két bronzot, a franciák mindháromszor a dobogó legalsó fokára léphettek fel. Az elmúlt három nagy torna közül a riói olimpia döntőjét éppen egymás ellen játszották, a szbornaja 10–7-rs félidő után 22–19-es győzelemmel hódította el a bajnoki címét. Ugyanazon év, 2016 decemberében az Eb-n Franciaország bronzérmes lett, az olimpiai bajnok Oroszország csak a 4. helyet szerezte meg középdöntő csoportjában.  Tavaly a németországi vb-n az oroszok a negyeddöntőben elvéreztek a későbbi ezüstérmes norvégokkal szemben, akiket a fináléban éppen a franciák győztek le.
Szóval csúcsrangadóval rajtol a torna a nancyi Palais des Sports Jean Weillében, amelynek győztese kellő  önbizalombombát kap a bajnokság további részére is.

Az Eb nyitómeccse után felvételről láthatják a férfi BL D-csoportjának egyik találkozóját is, amelyen a csoport utolsó helyezettje, a svájci Wacker Thun a hatos jelenlegi másodikját, a bukaresti Dinamót fogadja.

KÉZILABDA. Sport2 19:00 SC Magdeburg–Frisch auf! Göppingen Bundesliga-mérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila); Sport2 20:45 Franciaország–Oroszország női Eb B-csoportmérkőzés (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila); 22:45 Wacker Thun–Dinamo Bucuresti férfi BL D-csoportmérkőzés (felv., kommentátor: Bartha Zoltán)