Giannist átlépték, készül a bosszúra • SportTV

Giannist átlépték, készül a bosszúra

2018. 12. 02. 12:52    
Olvasási idő: < 1 perc

Az MVP-cím elsőszámú esélyese, Giannis Antetokounmpo csapatával a New York Knicks ellen játszott a Madison Square Gardenben az NBA legutóbbi játéknapján. Kapott egy kis alázást, azonnal el is kezdte a törlesztést, és további lépéseket ígér.

A New York Knicks és a Milwaukee Bucks pazar, hosszabbítást hozó összecsapását mi is adtuk a Sport1-en szombaton. Akkora meccs, hogy szerintünk kevés jobb program volt a Nagy Almában szombaton délután.

A meccs legemlékezetesebb megmozdulása a horvát Maria Hezonjának köszönhető, aki még az első negyedben zsákolt egy hatalmasat úgy, hogy Giannis Antetokounmpo lógott közben rajta. Majd ezután fogta magát, megmérte kőkeményen és át is lépett a görögöt, és tüzelte a nézőket. Ez természetesen nagyon felbőszítette Giannis, aki percek múlva már elkezdett törleszteni, ő is húzott gyorsan egy hatalmasat, de Hezonja ügyesen arrébb lépett, nehogy ő kapjon az arcába, és Noah Vonleh-nak jutott a zsákolás utáni izmozás.

Hezonjának ezután egyébként nem volt túl sok momentuma, 12 perc alatt ezt az egy kosarat szerezte, ellenben Giannis statisztikai lapjába 33 pont, 19 lepattanó, 7 gólpassz, 3 labdaszerzés és 2 blokk került. Ez azonban ezúttal kevés volt.

A meccs után nem is a vereség volt a fő téma, azt kérdezték Giannistól, hogy bosszút forral-e:

„Tökön fogom rúgni legközelebb” – mondta, és ehhez hozzátesszük, hogy a szeretet ünnepén erre lesz lehetősége bőven, hiszen december 25-én New Yorkban, 27-én pedig Milwaukee-ban is összecsapnak majd a felek. Hezonját nem érdekelte ez a kijelentés, azt mondta, nem akart tiszteletlen lenni, de aki fél, annak nincs helye az NBA-ben, és főleg nem New Yorkban.

Hezonjától nem váratlan, hogy ekkorákat húz, őt már Európában is Super Mariónak hívták, mielőtt kikerült az NBA-be, és a Barcelona fiataljaként is a zsákolásaiért szerette a spanyol közönség. Azután Orlandóban sem tétlenkedett.

Az NBA történetének leghíresebb átlépése Allen Iverson nevéhez fűződik, amikor az NBA-döntőben előbb dobott egy kosarat Tyronn Lue-ról, majd átlépte a védőjét, aki közben elesett (1:58-tól)

Vicces, mert Tyler Lockett az NFL-ben épp a múlt hét végén idézte meg ezt a mozdulatot egy touchdown ünneplése közben: