Kirúgja edzőjét a Chicago Bulls • SportTV

Kirúgja edzőjét a Chicago Bulls

2018. 12. 03. 18:21    
Olvasási idő: < 1 perc

Megvan a 2018-19-es NBA-szezon második edző-kirúgása. Fred Hoibergtől köszönt el a Chicago Bulls.

Amerikai léptékkel számolva Cleveland és Chicago nincs túl messze egymástól, picivel több mint 5 óra csak az út. Tyronn Lue-t pár hete küldte el a Cavaliers, most erről a környékről jött a második elbocsájtás is, Fred Hoibergnek intett búcsút a Chicago Bulls.

Hoiberg 2015 nyarán kapta meg a karmesteri pálcát Chicagóban, 2 egymást követő szezonban produkált 50 százalék feletti szezont a csapattal, a másodikban rájátszásba is jutott. A második év után azonban a vezére, Jimmy Butler Minnesotába került, és egy fiatal Bulls kezdte el a 2017-18-as évadot. Nem értek el fényes eredményt, de nyáron még abban bízott a menedzsment, hogy Hoiberg megbirkózik az újjáépítés nem kis feladatával.

Azonban az idei 20,8 százalékos győzelmi mutatót (5-19), amely a legrosszabb a 2000-2001-es szezon óta, és a jelenleg futó hatmeccses nyeretlenségi sorozatot már nem nézte jól szemmel a vezetőség, és megköszönték neki a munkát. Nem vették figyelembe, hogy Lauri Markkanen most kezdte el a szezont és Zach LaVine olyan pontátlagot produkál, amit előtte csak Michael Jordan, Bob Pettit és Derrick Rose tudott a Bulls mezében (25 pontot dob átlagban meccsenként).

A Bullsnál töltött időszakában 115-155-ös mérleget tudott felmutatni.

Helyén Jim Boylen segédedző veszi át.