Luka Doncic parádéja • SportTV

Luka Doncic parádéja

2018. 12. 09. 11:43    
Olvasási idő: < 1 perc

A szlovén csodagyerek rutinos veteránokhoz méltóan zárta le a Dallas Mavericks Houston Rockets elleni meccsét. A döntő pillanatokban nyolcpontos hátránynál zsinórban 11 pontot dobott úgy, hogy az ellenfél erre nem tudott válaszolni.

Doncic, Doncic, Doncic és Doncic, ez a négy név hangzott el a Mavericks-Rockets meccsen a meccs vége előtt 2:50-től 0:57-ig megszerzett mezőnykosarak után. Ebből három hármas volt és egy dupla. A Rockets eközben egy pontot sem tudott szerezni, Luka Doncic 94-102-ről 105-102-re alakította az eredményt. Meg is nyerte a meccset a Mavericks.

Ez a meccs teljes összefoglalója, de a lényeg 1:40-nél kezdődik:

Egyébként nagyon szoros meccset játszottak a texasi rangadón, és James Harden is remekelt (35 pont), és Chris Paul sem játszott rosszul, sőt, a meccs elején a riporterhölgyet ő maga küldte le a pályáról, hogy elkezdhessék a meccset.

Ami Doncicot illeti, ő összesen „csak” 21 pontig jutott, nem játszott összességében jól, de az a 11 pont, amit berámolt a végén, bebizonyította ismét, hogy elsőszámú esélyes az Év Újonca címre, és hogy az Európában megszerzett rutint remekül tudja kamatoztatni az NBA-ben is. Elképesztő a srác, jót tett neki Dallas, de talán ő még jobbat tesz Dallas-szal.

Nem sokak képesek arra, hogy kiélezett szituációban, főleg egy olyan meccsen, amin nem játszanak jól, ilyen csodát tegyenek a végjátékban.