LeBron James komolyan beleszállt az NFL-be • SportTV

LeBron James komolyan beleszállt az NFL-be

2018. 12. 22. 12:20    
Olvasási idő: < 1 perc

Az HBO The Shop című sorozatában az NBA legnépszerűbb alakja, LeBron James komoly kritikát fogalmazott meg az NFL-lel kapcsolatban. A tulajokat öreg fehér férfiaknak titulálta, akiknek rabszolgatartó mentalitásuk van.

A The Shop egy olyan sorozat az HBO-n, amelyben csomó híres és értelmes ember (sportolók, zenészek, tévések) bemegy egy borbélyüzletbe, és egyébként sokakat érdeklő, érdekes és fontos dolgokról diskurálnak oldott hangulatban. Ttöbbször is szóba kerül például az Egyesült Államokban élő fekete lakosság helyzete. A december 21-én bemutatott 3. részben LeBron James nagyon erős állításokat fogalmazott meg az NFL-lel és annak tulajaival kapcsolatban:

„Az NFL csapatainak egy csomó öreg fehér ember a tulajdonosa, akiknek rabszolgatartó mentalitásuk van,

ami így néz ki: ’Ez az én csapatom, k…a azt csinálod, amit mondok, vagy megszabadulunk tőled” –  nyilatkozta a kosaras.

Megemlítette az NFL és az NBA közötti különbségeket is: „Megbecsülöm a saját ligánkat és a saját kommiszárunkat (Adam Silver – a szerk.). Ő nem bánja, ha vannak érzéseink, és ezeknek hangot adunk. Nem számít, hogy egyetért-e velünk, ő hallani akar minket. És addig, amíg ezt jólnevelten, erőszakmentesen tesszük, addig részéről ez teljesen rendben van. Mert a játékosoktól működik az egész, mi működtetjük. Nem lenne vasárnaponként futball Todd Gurley, Odell Beckham Jr. és a hozzájuk hasonló játékosok nélkül. De ugyanez a helyzet az NBA-ben is.”

„Az NBA és az NFL között az a különbség, hogy

az NBA-ben hisznek a játékosokban rejlő lehetőségben, az NFL-ben viszont azt nézik, mit tudsz tenni értük vasárnap, hétfőn vagy csütörtökön, és ha nem teszed, tovább lépnek”

– ezeket még James mondta, de a Los Angeles Rams running backje, Gurley ott is volt a műsorban, aki ehhez hozzátette: „Én is ezt mondom: A legjobb képességed az elérhetőséged….És ez hétről-hétre értendő, nem évről-évre.”

James elmondja, hogy erre Drew Bledsoe és Tom Brady esete a legjobb példa.