Bartók és a karácsonyi kézilabda-muzsika • SportTV

Bartók és a karácsonyi kézilabda-muzsika

2018. 12. 26. 15:17    
Olvasási idő: < 1 perc

A magyar válogatott átlövő Bartók Donát lehet az egyik főszereplője a Minden-TBV Lemgo presztízsrangadónak a német kézilabda Bundesligában.

Ha már kelet-vesztfáliai derbi, ha már a német kollégák kiajánlották és ha már remélt magyar főszereplőnk, Bartók Donát is reklámoz bennünket a saját Instagram-oldalán, akkor nem tehetjük meg, hogy nem mutatjuk meg a Minden-TBV Lemgo meccset Karácsony második napján. A Kampa-csarnokba az összes jegy elkelt (abból is párnapos vita kerekedett, hogy a több mint 100 vendégszurkoló vihet dobokat a csarnokba vagy sem – végül hármat beengednek a mindeniek), így aztán minden adva van egy érzelemdús, eseményekben gazdag rangadóhoz.

A két csapat ellentétes utat járt be az elmúlt hetekben, hiszen a Minden három vereség után várja a meccset, míg a Lemgo az idény során először zsinórban öt találkozón tudott veretlen (3 győzelem, 2 döntetlen) maradni. Az is igaz, hogy a TBV ebben a periódusban egyszer játszott idegenben (a Leipzig ellen döntetlent), a többi fellépése hazai közönség előtt volt.

Most jön a Minden elleni csata, reményeink szerint Bartókkal az egyik főszerepben. A magyar légiós eddig 17 bajnokin játszott az évadban, ezeken 55 gólt lőtt, amivel a Lemgo harmadik legeredményesebb játékosa, méghozzá a két szélső, Tim Hornke (133 gól) és Patrick Zieker (58) mögött. Bartók minden gólját átlövésből szerezte, kereken 50 százalékos hatékonysággal. Góljai mellett 11 asszisztot is jegyez, a kanadai táblázaton 66 ponttal Hornke, Zieker és az irányító Tim Suton mögött a negyedik. De hogy Bartók 55 gólját Bundesliga-szinten is elhelyezzük: ez az összesített góllövőlista 53. helyére jó, a környezetében olyan játékosokkal, mint Albin Lagergren (Magdeburg, 56 gól), Nikola Bilyk (THW Kiel, 56), a német válogatott Kai Häfner (Hannover, 54) vagy Hampus Wanne (Flensburg, 52). A 22 éves lövő idénycsúcsa 6 gól, ennyivel a Kiel, a Hannover és a Stuttgart kapuját terhelte meg. Szurkoljunk neki, hogy évzárásképp összejöjjön neki az új idényrekord!

A Sport1-en 18:15-től élőben közvetítjük a Minden-TBV Lemgo német kézilabda-bajnokit.