Csak a Győrön át vezethet az út a BL-trónra • SportTV

Csak a Győrön át vezethet az út a BL-trónra

2019. 01. 23. 10:43    
Olvasási idő: 2 perc

Az első csoportkört egyedüliként százszázalékos mérleggel záró, a mezőnyben a legtöbb lőtt góllal büszkélkedő Győri Audi ETO KC vezeti az európai szövetség erősorrendjét a hétvégén kezdődő női kézilabda BL középdöntője előtt.

Szombaton megkezdődik a középdöntős szakasz a női kézilabda Bajnokok Ligájában, ennek alkalmából az EHF elkészítette a még álló 12 csapat erősorrendjét. Már a nyitó Veronica Kristiansen-kép, illetve annak képaláírása („A nagy téli transzfernek és a remek keretnek köszönhetően továbbra is úgy tűnik, a Győrt kell megvernie annak, aki meg akarja nyerni a női Bajnokok Ligáját”) is sokat ígérő volt, aztán valóban, a szöveg is megmutatta, jelenleg a címvédő tűnik a legerősebbnek. Íme, az EHF power rankingje!

1. Győri Audi ETO KC

A címvédő a múlt nyáron edzőt váltott, Ambros Martin elment Rosztovba, de a csapat továbbra is dübörög, és lehetetlennek tűnik megállítani. A hat meccsen szerzett 210 gólja mutatja, mekkora potenciál van a támadójátékában, a védelme pedig a román beálló, Crina Pintea téli érkezésével fejlődött. A 2018-as Eb legjobb beállója a pálya mindkét végén segíteni fog a magyar együttesen, és fontos pillér lehet a trófeáért zajló versenyfutásban.

2. Rosztov-Don

Ambros Martin az egyik legjobb edző a női kézilabdában, ő hozott fegyelmet és védekező felfogást az előző idényben több mérkőzésen is motiválatlannak tűnő csapat életébe. A Rosztov még veretlen az idényben, csak a Brest ellen vesztett pontot, vezeti a csoportját, az első körben pedig a harmadik legjobb gólkülönbséggel büszkélkedhetett. A keretében számíthat a 2018-as Eb MVP-jére, Anna Vjahirjevára, akinek a segítségével akár meg is szerezheti első trófeáját a sorozatban.

3. Metz

A Metz sohasem volt egy támadógépezet, viszont a védelme kiegyensúlyozottan erős volt az előző évadokban. A francia csapat 133 kapott góllal az első kör messze legjobb védelmével büszkélkedhetett. Nyolc 2018-as francia Európa-bajnok szerepel a keretében, ami további adalék az amúgy is erős csapatszellemhez. A Metz harcban lehet első Final Four-szerepléséért.

4. Buducsnoszt

Olyan edzője van, aki nyert már BL-t, és aki képes csodát tenni, pont ezért lehet jó Dragan Adzics ennek a fiatal montenegrói csapatnak. A védelme az egyik legjobb a sorozatban, a kapott gólok terén csak a Metz és a Győr jobb nála, elöl pedig ott van a balátlövő Djurdjina Jaukovics, aki az első hat meccsen 36 gólt szerzett.

5. CSM Bucuresti, 6. Vipers Kristiansand, 7. Krim Mercator Ljubljana, 8. Köbenhavn

9. FTC-Rail Cargo Hungaria

A 2. csoport étlapján szerepel a magyar derbi, viszont a Fradinak hegyet kell megmásznia, ha versenyben akar lenni a Final Four-részvételért. Fiatal a kerete, hézagos a védelme, így kevés az esélye, de van esély a fejlődésre, a tehetségek pedig adva vannak ahhoz, hogy a csapat megtegye a következő lépést.

10. Brest, 11. Odense, 12. Thüringer HC

A Sport TV élőben követi nyomon a kézilabda Bajnokok Ligáját.