Nem kezd Doncic, Rose és Wade az All-Staron

2019. 01. 25. 11:01    
Olvasási idő: 2 perc

Eldőlt, kik alkotják majd az NBA All-Star gáláján a kezdőcsapatokat. A három címben szereplő úriember nincs köztük, bekerült viszont Kevin Durant, James Harden és Kemba Walker.

A két csapatkapitány egy évvel ezelőtt. (Fotó: Jayne Kamin-Oncea/Getty Images)

Lezárult a várakozás, és bár szerzőnk, Szabó Máté örült volna, ha a Doncic-Rose-Wade hármas kezdhet az All-Star-gálán, jelen állás szerint ez nem következik majd be. Kevin Durant, James Harden és Kemba Walker került be a tízes keretbe helyettük.

Abban nincs nagy meglepetés, hogy a két csapatkapitány Giannis Antetokounmpo és LeBron James lesz. Íme a teljes névsor:

Keletről:

Frontcourt:

Giannis Antetokounmpo, Milwaukee Bucks (csapatkapitány)

Kawhi Leonard, Toronto Raptors

Joel Embiid (Philadelphia 76ers)

Guards:

Kyrie Irving (Boston Celtics)

Kemba Walker (Charlotte Hornets)

Nyugatról:

Frontcourt:

LeBron James, Los Angeles Lakers (csapatkapitány)

Kevin Durant, Golden State Warriors

Paul George, Okalhoma City Thunder

Guards:

Stephen Curry, Golden State Warriors

James Harden, Houston Rockets

A két csk február hetedikén ebből a nyolc játékosból draftolja majd a saját kezdőötösét, és persze a további 14 játékosból a cseresort. Így alakul majd ki a Team LeBron és a Team Giannis. Két apróságot jegyeznénk csak meg:

  1. Ha véletlenül azt a szabályt hozták volna, hogy nem lehet két éven belül kétszer csapatkapitány valaki az All-Staron, akkor Luka Doncicnak kellene csapatot állítania nyugatról, hiszen ő lett ott a második (nem is olyan sokkal lemaradva).
  2. Paul George a szurkolóknál, a médiánál és játékosoknál is negyedik lett (senkinél nem lett volna kezdő tulajdonképpen) a nyugati frontcourtban, de mivel a szurkolói szavazáson előrébb végzett, mint Anthony Davis (médiánál és játékosoknál harmadik, szurkolóknál ötödik) George lesz a kezdő annak ellenére, hogy a súlyozás után ugyanannyi pontjuk lett (4).

A következő lépés tehát a további 14 játékos kiválasztása lesz, ami már az edzők dolga, de kíváncsian várjuk, kiket jelölnek ki.

Az All-Star hétvége szombati és vasárnapi napját is élőben közvetíti majd a Sport TV február 16-17-én.