Steph Curry már megint rekordot döntött • SportTV

Steph Curry már megint rekordot döntött

2019. 01. 29. 14:14    
Olvasási idő: < 1 perc

Ismét NBA-rekordot döntött Steph Curry, 40. szezonbeli meccsén bedobta 200-ig hármasát (igazából 203-nál jár már), ezzel az első játékos lett, akinek ez 7. szezonjában is sikerült. Igen, mindenki jól számol, meccsenként több mint 5 hármast dob.

Bulihangulat van Oaklandben. (Fotó: Andy Lyons/Getty Image)

Nem kis győzelmet aratott a Golden State Warriors az Indiana Pacers felett az NBA legutóbbi játéknapján, 132-100-ra nyert a Warriors, ez volt a 11. sikere zsinórban, így már 1,5 meccsel előzi meg a nyugati konferencia második helyén álló Denver Nuggets csapatát.

Azonban nem csak a siker miatt marad emlékezetes ez a találkozó, főleg nem a 26 pontot és 6 hármast szerző Steph Curry számára. Ugyanis megdobta szezonbeli 200. tripláját, amivel NBA-rekordot jelentő hetedik szezonjában éri el ezt az álomhatárt, ráadásul zsinórban (a 2012-13-as szezon óta tart a sorozat).

Curry harmadik az All-Time triplalistán 2332 hármassal, már csak Reggie Miller és Ray Allen előzi meg. És hogy egy kicsit felhelyezzük a térképre ezt az adatot, Allen öt, Miller pedig egy szezonban tudott 200-nál több hármast dobni.

Ráadásul Currynek idén ehhez a mutatóhoz elég volt 39 meccset játszani (!!!), mert 11 találkozón nem lépett pályára. Ha meccsenként lebontjuk, ez 5,2 hármas meccsenként, tehát csak ezekből 15,6 pontot dob átlagban. Soha nem volt ilyen magas ez a mutatója.

Más miatt is tudott örülni, hiszen a Splash Brotherje, Klay Thompson akkorát zsákolt, hogy földhöz vágta magát az irányító.

11 siker, rengeteg tripla, visszatérő DeMarcus Cousins, zsákoló Klay Thompson. Van ok ünnepelni Oaklandben.