Vigaszgála a vb-negyediknek • SportTV

Vigaszgála a vb-negyediknek

Sport TV avatar Sport TV 2019. 02. 01. 10:14    
Olvasási idő: 2 perc

Már régóta hagyomány, hogy a kézilabda Bundesligában évente egy gálamérkőzést rendeznek, amelyen fellép a liga All Star-csapata. A különleges alakulat ezúttal a vb-negyedik német válogatottal játszik egy jót Stuttgartban.

A világ negyedik legjobb válogatottja a világ legereősebb bajnokságának álomcsapatával meccsel (Fotó: Getty Images)

A részben hazai rendezésű januári világbajnokságon az elődöntőig ha nem is pehelykönnyen, de veretlenül ellépegetett a társházigazda német válogatott, ám a döntő pillanatban, még hazai csarnokban, Hamburgban nagy pofont kapott a norvégoktól (25–31) és a bronzmeccset is négygólos félidei vezetése ellenére elbukta. Ennek ellenére vélhetően nagy tapsot kap a stuttgarti publikumtól, amikor befut a Porscha Arena küzdőterére.

Ellenfele a liga álomcsapata lesz, amelyet más sportágak mintájára „vegyes” választással alakítottak ki. Elsőül a ligacsapatok kapitányai 42 játékost és 6 edzőt szavaztak meg a bő alaplistára.  Utána kéthetes időszak alatt a szurkolókon volt a szavazás sora, ők 14 játékost és egy edzőt szavaztak meg. Ezután a Bundesliga-edzőkből álló grémium tette teljessé a keretet, melyet 21 játékos és két edző alkot.

A balszélre ugyanazt a két játékost jelölték, mint tavaly, az izlandi Gudjon Valur Sigurdsson (Löwen) 43%-kal a legtöbb szavazatot kapta, a svéd Hampus Wannét (Flensburg) előzte meg. Az edzők Marcel Schillert (Göppingen) jelölték az álomcsapatba. Az irányítók sorrendje Andy Schmid (Löwen) és egy „helyi idol”, a már 35 esztendős Mimi Kraus, az edzők Marko Bezjakot (Magdeburg) támogatták. A beállók rangelsője Johannes Golla (Flensburg) lett Zeljko Musa (Magdeburg) előtt, a triót Moritz Preuss (Gummersbach) egészíti ki. A jobbátlövők szavazati sorrendje: Holger Glansdorf (Flensburg) és Alexander Pettersson (Löwen), a szakemberek egy újabb magdeburgit, Albin Lagergrent tették melléjük. A jobbszélsők közül vitán felül Lasse Svan (Flensburg), Niclas Ekberg (Kiel) és Robert Weber (Magdeburg) került a keretbe. S végül a kapustrió: Mikael Appelgren (Löwen), Benjamin Buric (Flensburg) és az edzők jelöltje, Johannes „Jogi” Bittert, a másik stuttgarti veteránsztár. Edzőként a kupagyőztes mestere, a dán Nikolaj Jakobsen és a bajnokságban toronymagasan vezető Maik Machulla (Flensburg) dirigálhatja az álomcsapatot.
Összesen 9 nemzetből került ki a 21 kézilabdázó, a Flensburg 6, a Löwen és a Magdeburg 4, a Kiel és a Stuttgart 2 játékost is, a Gummersbachot, a Bergische HC-t és a Göppingent egy-egy sportoló képviselte eredetileg, a meccs eéőtt azonban néhány helyen sérülés miatt módosult az eredeti játékosnévsor.
A másik oldalon a világ negyedik legjobb válogatottja – s mint minden gálameccsen, itt is valószínűleg sok gól lesz és a kapuscsillagok sem mindig feszülnek meg a védésekért…

BUNDESLIGA-GÁLAMÉRKŐZÉS. Sport2 19:00 Németország–Bundesliga All Stars 2019 (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila)