Női BL-nap, magyar csúcsrangadóval • SportTV

Női BL-nap, magyar csúcsrangadóval

Sport TV avatar Sport TV 2019. 02. 02. 09:30    
Olvasási idő: 2 perc

Három női BL-meccsel is kedveskedünk nézőinknek szombaton, a "másik" csoportból eggyel, a "magyar hatosból" pedig a csúcsrangadóval, a Fradi–Győr összecsapással élőben és zárásként a thüringeni csapat norvégiai vendégjátékával felvételről.

A bajnoki után éppen egy hónappal a BL-ben is megütközik a kéz zöld-fehér magyar szupercsapat (Gotó: fradi.hu)

ROSZTOV-DON–BUDUCSNOSZT

A montenegrói bajnok az 1. csoport újdonsült listavezetújeként érketik Oroszországba. Vendéglátója, a Rosztov-Don ugyanis a múlt héten elszenvedte első vereségét ebben a BL-kiírásban Metzben (25–29). A vendégek egyik kulcsembere Katarina Bulatovics korábbi csapattársaival küzd meg, hiszen éppen Rosztovból szerződött a macedón fővárosba. A hazaiak esélyeit rontja, hogy legjobb gólszerzőjük, Anna Vjahirjeva Metzben könyöksérülést szenvedett, ezért nem állhat csapata rendelkezésére. (A két együttesnek ez lesz az első találkozása a Bajnokok Ligájában.

FTC–GYŐR

A Győri Audi ETO eddig az idény összes tétmérkőzését megnyerte, mindkét sorozatban – magyar bajnokság, BL – , amelyben elindult. Ezt a tényt nehéz figyelmen kívül hagyni, mi több, azt sem, hogy a két csapat már megmérkőzött egymással ebben a naptári évben is. Az a találkozót Győrben játszották, ahol a hazaiak szokásos villámgyors, gólerős kézilabdájával a fővárosi zöld-fehérek nem bírtak, 39–33-ra győzött az ETO.
„Jól látszik, hogy ez az év egyelőre a Győrről szól, veretlen még a bajnokságban és a BL-ben is, az eredetileg szintén EHF Final Four-esélyes, igaz, hiányzókkal küzdő CSM Bukarestet is könnyedén verte. Csak akkor lehet esélyünk, ha koncentráltan, ugyanakkor felszabadultan és nagyon bátran kézilabdázunk. Ha görcsössé válunk, akkor megkönnyítjük az ETO dolgát” – nyilatkozta a gradi.hu-nak Elek Gábor, aZ FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője.

Kari Brattset (Fotó: MTI – Krizsán Csaba)

A győriek részéről Kari Brattset mondta el várakozásait a gyorietokc.hu-nak: „Szerintem nagyon nehéz mérkőzés lesz, a Fradi nagyon erős. Különösen igaz ez otthon rá. Nagyom szoros mérkőzést várunk, jó lesz. Valószínűleg otthon nehezebb lesz legyőzni őket. Egy kicsit élesebbnek kell lennünk, mint legutóbb voltunk. Ahhoz, hogy meglegyen a győzelem. Meg kell őket állítani, mint máskor. És akkor minden rendben lesz. Egy kicsit többnek érezzük majd (mint egy bajnokit.) Ismerjük a Fradit, nagyon nehéz lesz, más mint egy bajnokin, és most még a közönség is ott lesz, rendkívül jó légkörben” – mondta a norvég válogatott beálló, aki persze tudja, hogy az Érd Aréna nem „igazi”, csak „BL-otthona” a budapestieknek.
Az elmúlt több mint 9 esztendőben, 2009 októbere óta a két csapat 31 bajnoki és BL-mérkőzést játszott (ebben az MK-összecsapások nincsenek benne), ebből 6-ot nyert meg a Fradi, 23-at a Győr, két remi mellett. A Bajnokok Ligájában viszont csupán egyszer mérkőztek meg, 2016 áprilisában, amikor a negyeddöntőben fölényes kettős győzelemmel (Dabason 31–18, Győrben 40–23) győzött az ETO. A Győr nem mellesleg 15 meccses győzelmi sorozatban van a BL-ben, legutóbb bajnokin idegenben (az Elek Gyula Arénában) tavaly 39–22-re győzték le a Fradit.  Persze senki sem feledheti a tavalyi magyar bajnoki hajrát, amely után egyetlen góllal jobb gólkülönbségével szerezte mg a magyar bajnoki címet az Audi ETO.
A 2. BL-középdöntő csoportot egyébként 10 ponttal vezeti a Győr, az FTC a 4. (még negyeddöntőt jelentő) helyen áll, 4 ponttal.

KRISTIANSAND–THÜRINGEN

A Vipers klubrekordot jelentő négyes győzelmi sorozatban van, s ezt szeretné tovább kiterjeszteni a 2. csoport sereghajtója, a mindössze 1 pontos Thüringen  ellen is – amely ezáltal győzelmi kényszerben van. Korábban nem játszottak a BL-ben, ez lesz első egymás elleni mérkőzésük. Mindkét együttes győzelemmel melegített a találkozóra saját bajnokságában, a Thüringen 31–28-ra nyert a Bas Wildungen ellen, a Vipers 45–31-re verte meg a Raelingent.

NÓI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, középdöntő csoportmérkőzések. Sport1  13:45 Rosztov-Don–Buducsnoszt Podgorica (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Juhász István); 16:30 FTC-Rail Cargo Hungaria–Győri Audi ETO KC (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Pásztor Istvéb, riporter: Bartha Zoltán és Fazekas Erzsébet, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Pigniczki Krisztina és Tóth Tímea); Sport1 19:30 Vipers Kristiansand–Thüringer HC (felv., kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila)