Marci legnagyobb feladata • SportTV

Marci legnagyobb feladata

Sport TV avatar Sport TV 2019. 02. 15. 08:57    
Olvasási idő: 2 perc

Már a negyeddöntőnél tart az ABN AMRO ATP 500-as tenisztorna Rotterdamban. Legnagyobb örömünkre az eddig három győzelmet arató Fucsovics Márton is ott van a verseny 8 legjobbja között. A legnehezebb feladat most vár rá: az első kiemelt, korábban többször a világranglista 4. helyét is megjáró Nisikori Kejjel kell megmérkőznie az elődöntőbe jutásért.

Ilyen diadalmas ökölrázást minél többet szeretnénk látni péntek este (Fotó: Getty Images)

A negyeddöntő meccsprogramja déli fél egykor Gael Monfils (a világranglistán: 33.) és Damir Dzumhur (56.) mérkőzésével kezdődik. Az atlétikus francia Rotterdamban a 8. kiemelt Goffint roppant szoros csatában (7:5, 7:6), majd Andrea Seppit döntő játszmában győzte le. A bosnyák fiú is felmutathat egy nagy skalpot: az 5. kiemelt Cicipaszt verte meg három, majd a kazah Kukuskint egy rövidített és egy sima szettben. Korábban egyszer mérkőztek meg egymással: az ausztrál openen a francia hatalmas fölénnyel, 6:0, 6:4, 6:0-ra győzött az első fordulóban.
A délutáni program második csatáját a szabad kártyával induló, szenzációs formában játszó, 5. kiemelt Danyiil Medvegyev (vlr.. 15.) vívja meg a nála tíz évvel idősebb Jo-Wilfried Tsongával (vlr.: 140.). A múlt héten Szófiában győztes orosz a francia Chardyn és a veterán Fernandp Verdascón egyaránt szettveszteség nélkül jutott túl. A tavaly több mint 8 hónapot kihagyó francia hasonlóképpen nem vesztett játszmát az olasz Fabbiano és a hazai Griekspoor ellen. Eddig két meccset váltottak, ellentétes végkifejlettel: 2017-ben a francia, idén januárban Brisbane-ben az orosz nyert egy-egy szoros és sima szettben.

A 19:30-kor kezdődő esti program első mérkőzésének szereplői szintén egy szabadkártyás és egy kiemelt, Stan Wawrinka (vlr.. 68.) és a kanadai Denis Shapovalov (vlr.: 26.). Ők eddig csak egyszer futottak össze: a tavalyi tokiói 500-as torna nyolcaddöntőjében a tengerentúli fiatalember hektikus mérkőzésen 4:6, 6:1, 6:4-re bizonyult jobbnak.
Az utolsó találkozó az általunk leginkább várt csata: a világranglista-7., első kiemelt Nisikori Kej játszik a mi Fucsovics Marcinkkal. A magyar éljátékos korábbn éles ATP-mérkőzésen mérkőzött már Djokoviccsal, Federerrel és kétszer Ciliccel is, de győznie még nem sikerült ezek a klasszisok ellen. Talán most éppen Rotterdamban sikerülhet ez, de nagy bravúr kell hozzá. A japán az Ahoyban az első körben háromszettest nyert Herbert ellen, a másodikban aztán tükörsima sikert könyvelhetett el Gulbisszal szemben. Marci „vérprofi” győzelmet aratott Klizan, majd egy kicsivel simábbat Baszilasvili ellen. Azaz két, 500-as tornát is már nyerő ellenfelet múlt már felül. Ázsia legjobbja többet is nyert ezekből…

ATP 500-AS  VERSENY, Rotterdam. Sport2 12:30 és 19:30 negyeddöntő mérkőzések (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Köves Gábor és Taróczy Balázs)