A három legutóbbi bajnok játszik Rióban • SportTV

A három legutóbbi bajnok játszik Rióban

Sport TV avatar Sport TV 2019. 02. 19. 09:02    
Olvasási idő: < 1 perc

A hatalmas esőzés elmosta a Rio de Janeiró-i torna, a Rio Open Claro csaknem teljes első napját. Két egyes és egy páros mérkőzésből kevesebb mint egy játszmányit játszottak le, mikor leszakadt az égi áldás. A szervezők átvariálták a keddi műsort, ennek megfelelően – ha az égiek is úgy akarják – a torma legutóbbi három bajnokát is meg tudunk mutatni az „éjszakai műszakban”.

Fél tízkor, amikor bekapcsolódunk, nagy valószínűséggel még a portugál Pedro Sousa (a világranglistán 99.) játszik a szabad kártyás brazil Thiago Monteiróval (vlr.: 126.). A balkezes brazil hat évvel fiatalabb, de csak néggyel később kezdett játszani, legjobb ranglistahelyezése két éve még 74. volt. Ő tűnik az esélyesebbnek első tour-mérkőzésük megnyerésére.
nem előbb mint 11-kor kezd az első kiemelt, 2017. évi győztes Dominic Thiem (vlr.: 8.), aki a szerbiai Györe László (90.) ellen lép pályára idén először Rióban, a Guga Kuertenről elnevezett centerpályán.  Az osztrák éljátékosnak ez csupán a harmadik tornája az esztendőben. Az ausztrál openen már a második körben kiesett az ausztrál Popirintől elszenvedett vereségévvel, a múlt héten viszont a Buenos Aires-i tornán egészen ez elődöntőig menetelt, ott kapott ki Schwartzmantól, döntő szett rövidítésben. Természetesen Györe Laci sokkal esélytelenebb nála, bár ő csupán 7-tel van elmaradva valaha volt legjobb ranglistahelyétől.
A nap utolsó meccse a 4. kiemelt Diego Schwartzman (vlr.: 19.) és az uruguayi Pablo Cuevas (vlr.:  83.), azaz a verseny címvédőjének és 2016. évi bajnokának összecsapása. A két dél-amerikai teniszező most ötödször mérkőzik meg, eddig 2-2 alkalommal nyertek. Első két csatájuk kétszettes volt, 2015-ben Hamburgban az uruguayi, egy évre rá Antwerpenben az argentin győzött. 2017-ben az aiusztrál open-meccsük sima három szettben lett Schwartzmané, Sao Paulóban Cuevas döntő játszmás találkozón vágott vissza. Talajtípusok szerint: salakon kétszer az uru nyert, kemény pályán kétszer az argentin. Rióban – salakon játszanak…

ATP 500-AS  VERSENY, Rio de Janeiro. Sport2 21:30-tól az 1. forduló mérkőzései (kommentátor: Kaplár F. József)