Szabadügynök lett az MVP-ből • SportTV

Szabadügynök lett az MVP-ből

2019. 02. 28. 10:43    
Olvasási idő: < 1 perc

Szabadon igazolhatóvá válik a Super Bowl LII legjobbjának választott Nick Foles.

Az Eagles általános igazgatója, Howie Roseman az indianapolisi combine-on jelentette be: nem tesznek franchise taget Folesra, így az irányító szabadon igazolhatóvá válik. „Sok időt töltöttünk azzal, hogy átbeszéljük házon belül mit tegyünk” – mondta Roseman. „Beszéltünk vele is, és végül arra jutottunk, elengedjük Nicket. Nehéz helyzet amikor ekkora értéket szerezhetsz meg, vagy ebben az éppen tarthatsz meg. Nekünk üzletileg ez a helyes lépés, neki pedig így lehetősége lehet elsőszámú irányítóvá válnia, ezt pedig nagyon meg is érdemelné.”

Foles a 2017-es szezon hajrájában vette át a stafétát a sérült Carson Wentztől, és új arcot adva az Eaglesnek, egészen a bajnoki címig repítette a csapatot. Jogos volt a kérdés: ki lesz az Eagles kezdője a következő szezon rajtján? Nos a Philadelphia Wentz mellett tette le a voksát, aki az alapszakasz hajrájában ismét megsérült. Wentz újra képes volt vezetővé előlépni, az Eagles bejutott a rájátszásba, majd a Wild Card körben kiejtette a Chicagót. A végállomást a Saints jelentette egy körrel később, és már az is tudjuk ez volt Foles utolsó meccse (egy darabig) az Eaglesben.

A Philadelphia egyértelműen üzleti (és jó) döntést hozott. Mivel Wentz még az újonc szerződését tölti, nagyjából 9 milliójába kerül a csapatban. Ha tageltél volna Folest, akkor neki nagyjából 25 milliós garantált fizetést kellett volna adni, amely egy alaphelyzetben cserének számító irányító részére hatalmas pénzkidobás lett volna.

Folesnak bőven lesz lehetősége új csapatot találnia, hiszen Jacksonville-ben, vagy Washingtonban biztosan örülnének egy megbízható irányítónak, de a sor még folytatható, így elég nagy esélye van annak, hogy Foles kezdőként megy neki a 2019-es szezon rajtjának.