Shaq: Giannis jobb, mint én voltam ennyi idősen • SportTV

Shaq: Giannis jobb, mint én voltam ennyi idősen

2019. 04. 04. 10:38    
Olvasási idő: 2 perc

Ha van ember, akire nem jellemző az az NBA-ben, hogy másokat túldicsérne magával szemben, az Shaquille O’Neal. Most azonban azt nyilatkozta, Giannis Antetokounmpo jobb, mint ő volt ennyi idősen, és átadja neki a Superman-címet.

Pedig Shaq már túl volt akkor egy NBA-döntőn. (Fotó: ALLSPORT USA /Allsp, Getty Images)

Kapaszkodjon meg mindenki, de Shaquille O’Neal hivatalosan is lemondott a Superman-címről, és ünnepélyesen átadta azt Giannis Antetokounmpónak. Az a Shaquille O’Neal, aki anno azt mondta, hogy ő Superman, nem Dwight Howard, még akkor is, ha Howard a zsákolóversenyen Superman-jelmezben bemutatott egy klasszikus mozdulatsort.

Shaq a The Big Podcastben így fogalmazott: „Azért jobb, mert több tere van megmutatnia magát. Én center voltam, és csak a dominanciámat volt lehetőségem megmutatni. Ő azonban bejátssza az egész pályát. Az elején én is kaptam lerohanások során labdát, később már nem, ezért felállt védelem ellen kellett dominálnom. Igen, jobb nálam. És ezért adtam neki oda a Superman címemet még novemberben. De tudjátok mit? Keményen dolgozik, alázatos srác. Nem mondja azt magáról, hogy ’már ezt meg azt is elértem, én vagyok a következő…’. Nem, ő keményen dolgozik, megérdemli és kiérdemelte a tiszteletemet.

Hogy válaszoljak a kritikus kérdésre: Igen, ez a srác (Giannis) jobb, mint én voltam 24 évesen.” – Shaquille O’Neal.

Nyilván egyébként kettejük játékát nem lehet összehasonlítani, O’Neal magasabb és nehezebb is volt Giannisnál, és a klasszikus centerjáték aranykorának számító 90-es években volt 24 éves. Nem kellett még középtávolról sem dobnia, a palánk alatt oldotta meg feladatát az Orlando Magicben.

De azért előkelő ez a bók, mert Giannis most 24 éves és 119 napos, Shaq körülbelül ennyi idősen írta alá szerződését a Los Angeles Lakers-szel, tehát

már túl volt négy szezonon az Orlando Magic-kel, négyszer volt All-Star, háromszor All-NBA, és 1995-ben döntőig jutott.

Jelen állás szerint Giannis Antetokounmpo 24 évesen nagy versenyben van az MVP-címért James Hardennel. Mindketten emberfeletti szezont futnak, de Giannis csapata sokkal előrébb áll a tabellán, és úgy néz ki, ligaelső lesz a Milwaukee Bucks. Jelen állás szerint 74,4 százalékos győzelmi mutatóval áll, ami a franchise történetének 3. legjobb eredménye, és legutóbb az 1971-72-es szezonban múlta ezt felül a csapat. Akkor egy bizonyos Kareem Abdul-Jabbar és egy bizonyos Oscar Robertson is a keret tagja volt.

Ha valaki látni szeretné a Milwaukee Bucks következő meccsét a Philadelphia 76ers ellen, pénteken hajnalban 2 órától megteheti a Sport1-en élőben, majd 14:45-től a Sport1-en és 23:30-tól a SPort2-n felvételről. Sőt, szombaton 23 órától a ligaelső a rájátszásért harcoló Brooklyn nets-et fogadja, és a Sport2-n élőben adjuk a meccset.