Nadal fellép a „saját pályáján” • SportTV

Nadal fellép a „saját pályáján”

Sport TV avatar Sport TV 2019. 04. 23. 22:06    
Olvasási idő: 2 perc

Szerdán a 2. forduló, azaz a nyolcaddöntő mérkőzéseivel folytatódik a barcelonai ATP 500-as teniszviadal. A nap folyamán a centerpályán, amelyet Rafa Nadalról neveztek el, ütőt ragad a legalacsonyabb ás a legmagasabb kiemelt, a szikrázóan tehetséges és szemtelenül fiatal kanadai Felix Auger-Aliassime és a névadó Rafa Nadal, a viadal korábbi 11-szeres bajnoka és a legutóbbi három kiírás győztese is. Mindkettejüket élőben láthatják a Sport2-n.

Elsőnek 11 órától – már ha az időjárás megengedi, hiszen kedden például esőszünettel kezdődött a versenynap – tehát Roger Auger-Aliassime (a világranglistán 31.) lép pályára az egy év híján kétszer annyi idős, 35 esztendős tunéziai Malek Dzsaziri (vlr.: 72.) ellen. Ők még nm játszottak egymással, a kanadai fiú most mutatkozik be a Banc Sabadell Openen, az afrikai játékos az első körben  három játszmában, 6:7(3), 6:4, 6:2-re diadalmaskodott az argentin Andreozzi ellen.
A második párban hazai versenyző, a búcsú versenykörúton lévő David Ferrer (vlr.: 155.) mérkőzik meg a francia Lucas Pouille-lal (vlr.. 32.). A veterán spanyol az első körben legszebb napjaira emlékeztető játékkal győzte le a német Mischa Zverevet (6:3, 6:1), a franciának 15. Kiemeltként nem kellett játszania. Korábban két meccset vívtak egymással, mindkétszer 1000-es mestertornán játszottak tavalyelőtt, Miamiben kemény pályán döntő szett szettben 7:5-re, Rómában salakon kétszer 6:1-re győzött Pouille.
A harmadik találkozón lép a saját magáról elnevezett pályára Rafa Nadal, aki világranglista-másodikként természetesen első kiemelt az argentin Leonardo Mayerrel (vlr.: 63.) mérkőzik meg.  Hat eddig kiírt mérkőzésükből ötöt a pályán, egyet azon kívül nyert meg a manacori zseni, 2013-ban ugyanis Indian Wellsben játék nélkül jutott tovább, mert Mayer nem tudott kiállni ellene a mérkőzésre. Az öt lejátszott meccsből kettőt salakon, hármat kemény pályán nyert meg a spanyol, ellenfele összesen egyetlen szettet tudott elcsenni tőle, a tavalyelőtti US Openen az elsőt, rövidtásban. Egyébként a legutóbbi három meccsüket Grand Slamen játszották, 2014-ben a Roland Garroson, 2017-ben az US, 2018-ban az ausztrál openen győzött minden idők legjobb salak pályás teniszezője.
A nap számunkra záró mérkőzésén ugyancsak lesz kiemelt és lesz hazai játékos is. Előbbi, a bolgár Grigor Dimitrov (13. kiemelt, vlr.: 3.), utóbbi egy másik tapasztalt teniszező, Fernando Verdasco (vlr.: 37.). Elég tekintélyes a közös múltjuk, 2013-as első találkozójuknak volt a legnagyobb tétje, akkor a svédországi, bastadi 250-es torna elődöntőjében a spanyol nyert, döntő szett 7:5-re. Mind a hat találkozójuk döntő játszmában dőlt csak el, a legszorosabban a tavalyi, montreali 1000-es tornán alakult, azt a döntő szett rövidítésében 7-5-re, azaz összesen kétlabdányi különbséggel  nyerte meg a bolgár. Összesítésben 3–3-ra állnak, azaz a szerdai meccsük elbillenti majd valamerre a mérleg nyelvét.

ATP 500-AS TENISZTORNA, Barcelona. Nyolcaddöntő mérkőzések (kommentátor: Fazekas Erzsébet és Haraszti Ádám).