Fucsovics Marci újabb olasz leckéje

Sport TV avatar Sport TV 2019. 05. 02. 23:08    
Olvasási idő: 2 perc

Egyre sűrűbben botlik olasz ellenfelekbe éljátékosunk, Fucsovics Márton. Tavaly háromszor kellett volna játszania Fabio Fogninivel (egy-egy győzelem után Monte-Carlóban nem tudott kiállni ellene), most Münchenben pedig harmadszor lép pályára az olasz Cecchinato ellen. Ezen kívül a délután folyamán kapcsoljuk a másik 250-es torna színhelyét, Estorilt is, ahonnan az első két negyeddöntőt közvetítjük.

Fucsovics Marci tavaly Münchenben legyőzte már Cecchinatót. Most szívesen ismételne, egy fordulóval később... (Fotó: Getty Images)

Az első két mérkőzését egyformán megnyerte Fucsovics Marci a szintén húszas évei derekán az élmezőnybe betörő Marco Cecchinato, a világranglista jelenlegi 19. helyezettje ellen. Mindkettőt tavaly játszották, az elsőt ugyanitt Münchenben, a nyolcaddöntőben, ahol bajnokunk az első szettet rövidítésben nyerte meg 7-5-re, a másodikban 6:1-gyel vitte el a meccset. Ősszel Pekingban az 500-as tornán találkoztak, kemény pályán, ott Marci 6:4, 6:2-re győzött, így még egyetlen játszmát sem vesztett olasz riválisa ellen. Cecchinato egyébként a torna 3. kiemeltjeként erőnyerő volt az első körben, a másodikban a jó nevű szlovák Martin Klizant könnyedén, 6:1, 6:3-ra múlta felül. A mérkőzés győztese az első kiemelt német Alexander „Sascha” Zverev és a chilei Christian Garín negyeddöntőjének továbbjutójával játszik a szombati elődöntőben.

Estorilban is a negyeddöntőnél járnak. Az első két találkozón egy-egy kiemelt mérkőzik egy-egy nem rangsorolt versenyzővel. Délután 2-kor az első kiemelt görög Sztefanosz Cicipasz (a világranglistán 10.) mérkőzik meg a helyi matadorral, a portói Joao Dominguesszel (vlr.: 214.). Noha a görög öt évvel fiatalabb, de már két tornát nyert és 117-mérkőzésére készül, miközben a portugál ugyan már hivatalosan profi, mégis ez csupán 13. meccse lesz ATP-főtáblán. A toronymahas favoroit Cicipasz számár mindenestre figyelmeztető lehet, hogy a selejtezőből érkező Domingues az első fordulóban a „next-gen” gárda másik élharcosát, az ausztrál Alex de Minaurt három 6:2-es szettben (az egyiket persze elvesztette) győzte le, majd a másik ausztrált, Millmant is elbúcsúztatta, igaz, ellenfele a második szettben sérülés miatt feladta a folytatást.
A második találkozót a szabad kártyával induló, 4. kiemelt David Goffin (vlr.:25.) vívja a tunéziai Malek Dzsazirival (vlr.: 75.). A belga váratlan és nehezen magyarázható vereségeket is szenvedett már az idényben, a tunéziai viszont az idényben most másodszor jutott el a negyeddöntőig, korábban Púnában az év első versenyén szerepelt a nyolcban, akkor éppen egy másik belgától, Steve Darcistól kapott ki. A két versenyző egyszer már találkozott egymással hivatalos ATP-bneccsenm három éve Sencsenben a nyolcaddöntőben Dzsaziri nyert három szettben. Érdekesség, hogy jóval korábban, 2006-ban (!) is játszottak egy kuvaiti future-torna elődöntőjében, azt a csatát is az afrikai zárta győztesen, egy rövidített és egy 6:1-es játszmában.
A szombati elődöntő egyik párosításában az első két negyeddöntő győztese találkozik.

ATP 250-ES TORNÁK. Sport2 11:00 München, Fucsovics–Cecchinat negyeddöntő (kommentátor: Kaplár F. József);

(kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Machán Róbert)

Cookie beállítások