Vogel lesz LeBron James új edzője • SportTV

Vogel lesz LeBron James új edzője

2019. 05. 12. 07:50    
Olvasási idő: < 1 perc

Frank Vogel lesz a Los Angeles Lakers új vezetőedzője, miután elfogadta a franchise hároméves szerződési ajánlatát.

Az elmúlt idényéhez (idényeihez?) méltó módon nehezen talált magának vezetőedzőt a Los Angeles Lakers, de legalább már megvan a következő szakember, aki csapatot faraghat a játékosokból, illetve aki megküzdhet LeBron James egójával. James clevelandi kedvence, Tyronn Lue nem jött LA-be (ahogyan Monty Williams sem), Frank Vogel viszont igen: az Indiana Pacers korábbi trénere hároméves szerződésben állapodott meg a Lakersszel. Vogel szerződtetése azt jelzi, hogy Jeanie Buss tulajdonosra nagy befolyással van a gárda korábbi edzője, Phil Jackson, valamint a tanácsadó Kurt Rambis, hiszen ők ketten 2016-ban New Yorkba szerették volna vinni a szakembert, de végül Jeff Hornacekkel kellett beérniük.

Vogel stábjában helyet kap Jason Kidd is, a korábbi nagyszerű irányítónak az egyik fő feladata Lonzo Ball építése lesz, a másik pedig a James-helyzet kezelése. Erős a kapcsolatuk, ráadásul az amerikai válogatottban is játszottak együtt, így ez akár mehet is.

Az új szakember hajdan az öt teljes idénye alatt jól védekező csapatot épített fel a Pacersnél: a csapat kétszer is a leghatékonyabban védekező együttes volt az NBA-ben, a legjobb tízből pedig egyszer sem csúszott ki. Az Orlando Magicnél már nem volt ilyen sikeres, de inkább emlékezzünk arra, hogy az Indianával kétszer (2013, 2014) is főcsoportdöntőt játszhatott, és a franchise történetének második legtöbb győzelmét és második legjobb győzelmi százalékát elkönyvelő trénerének vallhatja magát.

A Sport2-n vasárnap a hetedik meccsek közül 21:30-tól a Denver Nuggets-Portland TrailBlazers, 1:00-tól pedig a Toronto Raptors-Philadelphia 76ers mérkőzést közvetítjük élőben.