Mennyivel ússzák meg a sógorok? • SportTV

Mennyivel ússzák meg a sógorok?

Rochy Zoltán avatar Rochy Zoltán 2019. 05. 12. 09:09    
Olvasási idő: < 1 perc

A rajt napjén megmutattunk a szlovákiai hoki-vb favoritjai közül négyet, vasárnap az ötödikkel, a kivételes képességű szupersztárokat, Ovecskint, Malkint és Kovalcsukot felvonultató Oroszországgal folytatjuk a sort vasárnap délben.

Tavaly ilyenókor Kirill Kaprizov betalál az osztrák kapuba Koppenhágában. A CSZKA-val idén Gagarin-kupát nyerő csatár most is a csapat tagja Szlovákiában (Fotó: Getty Images)

A legjobb öt (hat?) csapat kiemelkedik, mögöttük ott egy 6-8 tagú masszív középmezőny, az utolsó négy-öt csapatot pedig tetszés szerint legyőzik a nagyok.  Már itt, ezen a vb-n Szlovákiában is akadt 9–0-s (svájci–olasz) és 7–2-es (cseh–norvég) eredmény is. És a hasonló különbségű győzelmek az idő előre haladtával a csoportkörben még szaporodni is fognak.
Gyaníthatóan még a második körhöz tartozó orosz–osztrák meccset is besorolhatjuk ezek közé. Tavaly a világbajnokságon is azonos csoportban voltak, Koppenhágában – akkor is a második fordulóban – 7–0-ra nyert a szbornaja. Amelyben három idősödő szupersztár is helyet kapott, akik a fáma szerint – legalábbis Ovecskin és Malkin – nem igen szívelik egymást… De hát nem együtt vodkázniuk, hanem korongozniuk kell, s vérprofi veteránokként ezt meg is tehetik. Ám az kérdés, az igazi nagy csatákhoz nem kell-e erősebb csapatszellem, kohézió, összetartás, Mert az nem mindig van meg, sőt… A minden egyes nagy tornára (olimpia, vb) a győzelem igényével érkező vörösöknek legutóbb 5 éve, 2014-ben sikerült hazavinniük a trófeát, azóta 2-2 kanadai és svéd siker született a vébén, igaz az olimpiát – Kovalcsukkal, de Malkin és Ovecskin nélkül – azért sikerült megnyerni Pjomgcsangban.
Egyébként a 23 tagú orosz keretből „csak” 13 az NHL-játékos, a többiek mind a hazai ligából (KHL) vannak, köztük az idei Gagarin-kupa-győztes CSZKA Moszkva öt kiválósággal, a kapus Szorokinnal, a védő Nyesztyerovval valamint a csatár  Andonovval, Grigorenkóval és Kaprizovval képviselteti magát. Az első meccsen a norvégokat 5–2-re legyőző csapatban Dadonov (2), Anyiszimov, Kucserov és Guszev ütötte a gólokat, a szupersztárok közül Malkin adott két gólpasszt, a másik kettő pont nélkül maradt. A kanadai listán Kucserov 3 pontos, ő a csapat házi pontkirálya – egy mérkőzés után. Az osztrákok elleni meccset követően valószínűleg többen is csatlakoznak hozzá…

JÉGKORONG-VB, 2.  forduló. Sport2 12:15  Ausztria–Oroszország (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Balogh Tibor)