Fucsovics: negyedik menet a grúzzal • SportTV

Fucsovics: negyedik menet a grúzzal

Sport TV avatar Sport TV 2019. 06. 12. 06:12    
Olvasási idő: < 1 perc

Lassan leggyakoribb ellenfélévé válik Nikoloz Baszilasvili Fucsovics Marcinak. A mi éljátékosunk idén már negyedszer csap össze a grúz bajnokkal, és most mindenképpen meg is tudjuk mutatni – ugyanis a centerpályára, első meccsként írták ki a 2. fordulós (nyolcaddöntős) találkozót.

Nikoloz Baszilasvilivel idén már negyedszer kell megküzdenie a magyar éljátékosnak (Fotó: Getty Images)

A két versenyző profiként a touron negyedszer találkozik, korábban háromszor játszottak már selejtezőben, illetve challenger tornákon is. Először 2013-ban Isztambulban találkoztak a 32 között, Marci két szettben győzött. A következő esztendőben a montpellier-i selejtező első körében Fucsovics 6:2, 2:0-s vezetéséné a grúz feladta. A 2015-os wimbledoni selejtező harmadik fordulójában viszont Baszilasvili nyert, négy játszmában. A profik közt idén először Rotterdamban kemény, fedett pályán találkoztak az 500-as viadal nyolcaddöntőjében, Marci két szettben – az elsőben rövidítésben – bizonyult jobbnak. A monte-carlói mesterversenyen salakon döntő játszmás küzdelemben nyert a mi fiunk 7:5, 3:6, 6:1-re az első kanyarban, Ugyanabban a fázisban a következő salakos1000-esen Rómában már Baszilasvili győzött 6:1, 7:6-ra.  S bár jelenleg a Stuttgartban 4. kiemeltként induló grúz 35 hellyel áll jobban (17. – 52.) a világranglistán, Marci cseppet sem esélytelen ellene a centerpálya eső találkozóján.

A számunkra legfontosabb összecsapás után is kiemelt lép fel egy rutinos bajnok ellen. A 6.-ként rangsorolt Milos Raonic (vlr.: 18.) ellenfele Jo-Wilfried Tsonga (vlr.: 79.) lesz, aki szabad kártyával indult a viadalon. A jókanadai eddigi hat találkozójukból 4-et nyert meg, az első kettőn, a 2012-es olimpán és a 2013-as Indian Wells-i mesterversenyen még a francia diadalmaskodott.

A harmadik párban a hazaiak egyik kedvence, a kedden Denis Shapovalovot búcsúztató Jan-Lennard Struff (vlr.: 38.) egy feltörekvő ifjúval, a 19 éves szerb Miomir Kecsmanoviccsal csap össze, esélyesként kezdve kettejük első mérkőzését.

A centerpálya programját egy másik francia szabadkártyás versenyző, Lucas Pouille (vlr.: 26.) fejezi be az orosz Danyiil Medvegyevvel (vlr.: 13.). A tapasztalat a francia oldalán áll, eddigi három találkozójuk mindegyikén le tudta győzni Danyiilt, tavalyelőtt fedett, kemény pályán és szabad téren, ugyancsak műanyagon, tavaly pedig a salakos Grand Slamen, a Roland Garroson három sima szettben.

ATP 250-es torna, Stuttgart. Sport2 11-től a második forduló mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós és Fülöp László)