Most a Patriots kezdte a feljelentgetést • SportTV

Most a Patriots kezdte a feljelentgetést

2019. 06. 14. 10:43    
Olvasási idő: < 1 perc

A New England Patriots feljelentette a Houston Texanst az NFL-nél, mondván, az ő engedélye nélkül tárgyalt az alkalmazottjával. Tény, ez szabályellenes, ugyanakkor a Patriots múltjában ennél sokkal veretesebb balhék is voltak.

A Spygate (amikor 2007-ben kamerákkal vették a riválisok edzéseit) és a 2015-ös Deflategate (az Indianapolis Colts elleni főcsoportdöntő előtt puhára fújták csak fel a labdákat a hazaiak) lassan itt az újabb „gate”, amiben érintett a New England Patriots. Csak most éppen panaszosként.

A bajnokcsapat ugyanis „feljelentette” a Houston Texanst az NFL-nél, mondván a franchise engedélye nélkül lépett kapcsolatba az egyik munkatárssal. A Texans ugyanis general managert keres, és Nick Caserio az egyik jelöltje posztra, aki történetesen a Patriots keretalakításáért felelős sportigazgató. A Houston már azelőtt lekötött egy beszélgetést vele, hogy erre az NFL szabályainak megfelelően engedélyt kapott volna a New Englandtől. Az ügylet mozgatórugója Jack Easterby, aki a szünetben igazolt a Patriotstól a Texanshoz, amelynél a csapatfejlesztésért felelős ügyvezető alelnök lett.

A liga vizsgálja az ügyet, de az amerikai médiumok szerint valószínűtlen, hogy a Houston súlyos büntetést kapna. Vélhetően a Patriotsnak nem is ez a szándéka, hanem hogy draftcetlit kapjon alkalmazottjáért cserében. A legutóbbi hasonló esetben a New York Jetst 100 ezer dolláros büntetéssel sújtották.

Amit nehéz lenne vitatni, hogy az ő kárukra elkövetett sérelem esetén sokkal alacsonyabban van a New England fájdalomküszöbe, mint amikor ő okoz galibát másnak.