Mr. Ollózás még 69 évesen, öltönyben is megmutatta! • SportTV

Mr. Ollózás még 69 évesen, öltönyben is megmutatta!

2019. 07. 11. 08:20    
Olvasási idő: < 1 perc

Mr. Ollózás 69 évesen, öltönyben is megmutatta, maradt még valami a régiből. Íme, a Klaus Fischer-show legújabb fejezete!

Rendben, hogy jó negyven évvel ezelőtt, a fénykorában „Mr. Ollózásnak” becézték Klaus Fischert, na de hogy az NSZK válogatottjában hajdan 45 alkalommal fellépő excsatár még 69 évesen, elegáns ruhában is képes előadni a mutatványt, azt nem hittük volna (a videó, mint kiderült, már 3 éves, de a közösségi média csak most fedezte fel). Pedig de:

A pechjére karrierje egy jelentős részében Gerd Müller árnyékába szoruló Fischer a hetvenes években vált ismertté az ollózásaival. 1977. november 16-án, az NSZK-Svájc barátságos meccsen schalkés csapattársa, Rüdiger Abramczyk beadásából megszerezte pályafutása legszebb gólját, amit az ARD Sportschau nézői az idők folyamán a hónap, az év, az évtized, majd pedig nagy előnnyel a XX. század legszebb góljának is megválasztottak:

Pályafutása talán legfontosabb gólját is ollózásból szerezte, 1982-ben az NSZK-Franciaország vb-elődöntőn:

Sőt, még 53 évesen is ment az ollózás a bajor születésű Fischernek. Egy 1860 München-Bayern München öregfiúkmeccsen bombázott így a kapuba, és még ezzel is elvitte a hónap gólja díjat az ARD-nél. „Gyerekként a mezőn mindent kipróbálhattunk. A legfontosabb, hogy legyőzzük a félelmet, aztán jöhet a felugrásnál való időzítés, és hát szerencse is kell a jó kivitelezéshez” – mondta el ésőbb a receptet.

Ahhoz képest, hogy az 1971-es bundabotrány majdnem derékba törte a pályáját, egész szép lett annak az íve. Végül egyéves eltiltással és pénzbüntetéssel megúszta, a válogatottságtól azonban örökös eltiltást kapott, és ez alól csak a Franz Beckenbauer, Berti Vogts, Gerd Müller hármas közbenjárására kapott felmentést 1977-ben.

Ugyanakkor az NDR televíziós társaságnál is kedvelik az akrobatikát a futballpályán, a Facebook-oldalukon bukkantunk erre a gyűjtésre:

Fallrückzieher

Uwe Seeler, Fin Bartels, Klaus Fischer, Heiko Herrlich, oder auch: von wem Cristiano Ronaldo abgeguckt hat. #fallrückzieher NDR Fernsehen I F.C. Hansa Rostock I Borussia Dortmund

Posted by NDR Sport on Wednesday, April 4, 2018