Washingtoni szerda a „jövő jegyében” • SportTV

Washingtoni szerda a „jövő jegyében”

Sport TV avatar Sport TV 2019. 07. 31. 12:14    
Olvasási idő: 2 perc

Amennyire összezavarta és megbonyolította az időjárás a washingtoni Citi Open első napját, annyira kegyes volt a másodikhoz. Egy csepp eső nélkül, igaz, meglehetős melegben az eredetileg kitűzött időpontokban sikerült lejátszani az első forduló maradék, és a második első részét. Bemutatkozik a versenyen Sztefanosz Cicipasz is, akit egyre többször emlegetnek Federer lehetséges utódjaként, kérdés, jogosan-e.

Cicipasz - egy igazi Federer-utódnak nem okozhat gondot egy Paul-kaliberű teniszező könnyed legyőzése (Fotó: Getty Images)

A férfi-női közös torna problémát sajátos módon oldják meg szerdán a rendezők.  Este nyolctól férfi egyes meccsel kezdenek, utána jön a remeknek ígérkező páros csata (fájdalom, mi közvetési jog híján nem adhatjuk a Murray fivérek összecsapását a wimbledoni döntős Mahut-ék ellen…). Ezalatt viszont a 2. számú pályán, a Joe Harrisről elnevezetten folyamatosan férfi egyes csaták zajlanak, s azokból bármikor lehet közvetíteni.
Most nevesítsük a leírt „vázlatot”! A centeren a „next gen fiúk” egyike, a lengyel Hubert Hurkacz (a világranglistán: 44.) kezd a nála 12 esztendővel idősebb, elnyűhetetlen ászgyáros, John Isner (vlr.: 15.) ellen. Az 5. helyen kiemelt dallasi teniszezőnek nem kedvenc versenye a fővárosi, ám 2007-ben és 2013-ban döntős volt, igaz mindkétszer kikapott. Ha éppen hat évente megy jól neki   D.C.-ben, akkor lehet, hogy most mgint jó tornája lesz.

AA, azaz Felix Auger-Aliassime még a 19. születésnapja előtt szeretne egy újabb  nagy eredményt elérni az amerikai fővárosban (Fotó: Getty Images)

A Murray testvérek párosa alatt a Harrisen alighanem az amerikai Reilly Opelka (vlr.: 53.) és a kanadai Felix Auger-Aliassime (vlr.: 22., a viadal 9. rangsoroltja) csatájába kapcsolódunk be, itt utóbbi, a szikrázóan tehetséges fiatalember – jövő szerdán ünnepelheti csupán 19. születésnapját – számít a jövő lehetséges szupersztárjai egyikének.
Aztán a centeren szintén egy nagy ígéret, sőt annál már többnek számító játékos, Sztefanosz Cicipasz (vlr.: 6., az első kiemelt) mérkőzése következik az amerikai Tommy Paul (vlr.: 128.) ellen. A görög egy évvel később lett profi a nála két évvel idősebb észak-karolinai srácnál, mégis hatszor több profi meccset játszott, 9-szer többet nyert és tízszer annyit keresett (dollárban), mint vetélytársa. Már az ausztrál open nyolcaddöntőjében Federer felett aratott győzelme után sokan azt vízionálták, hogy a svájci maestro igazi utódja lehet (annyi sok annak látszó, de nem annak bizonyuló játékos után), emellett és ez ellen is felhozhatók érvek. Egyik oldalon a Federer, Nadal, Djokovics  szupertrió óta csak Sascha Zverev jutott ilyen fiatalon ilyen magasra a világrangsorban, ugyanakkor több alkalommal kikapott már azóta nála sokkal gyengébb képességű ellenféltől is, pedig az említett zsenihármas felfelé ívelő időszakában csak top 10-es játékostól szenvedett vereséget, azt is nagyon keveset…. (Ebben egyébként Zverev sem tudta követni a „hármakat”.).
Mivel a fő pályán Cicipaszék után újabb női meccs kezdődik, az éjszaki közvetítést valószínűleg ugyancsak a 2-esről fejezzük be, vagy a francia Gilles Simon (11. kiemelt, vlr.: 33.) és a fenegyerek Nick Kyrgios (vlr.: 52.) csatájával vagy az ausztrál Jordan Thompson (vlr.: 46.) és a német Jan-Lennard Struff (vlr.: 35.)  mérkőzésével. Csak az eső át ne írja a forgatókönyvet!

 

 

ATP 500-as tenisztorna, Washington D.C.  Sport2 20:00 a második forduló mérkőzései (kommentátor: Kaplár F. József)