A „nagy kiemeltek” szépen menetelnek • SportTV

A „nagy kiemeltek” szépen menetelnek

Rochy Zoltán avatar Rochy Zoltán 2019. 08. 01. 15:26    
Olvasási idő: < 1 perc

Manapság inkább már az a meglepő a férfitornákon, ha a egy verseny kiemeltjeinek többsége továbbjut. Washingtonban nagyjából így áll a helyzet a Citi Open 500-as tornán. Az első nyolc kiemelt közül a 4. Kevin Anderson még a verseny előtt visszalépett, a 2. Karen Hacsanovot egy korébbi nagy név, Jo Wilfried Tsonga búcsúztatta, az 6. David Goffint pedig a japán Nisioka győzte le. A másik öt „nagy kiemelt” még vrsenyben van, zömmel az ő meccseik szerepelnek csütörtök esti-éjszakai kínálatunkban.

Későn este fél 11-kor a 2014-es US Open-bajnok, itt 6. helyen kiemelt Marin Cilic (a vilgranglistán: 17.) mérkőzésével kezdünk, aki a bő egy hét híján 19 esztendős kanadai Felix Auger-Aliassime (vlr.: 22., a viadal 9. rangsoroltja) ellen lép pályára a centeren. Moha a tapasztalat a horvát oldalán áll, a formákat tekintve nem lenne meglepetés, ha a fiatalember újabb diadalt tenne hozzá az általa legyőzöttek eddig is tekintélyes listájához.
Utána vélhetőleg a Joe Harris-pályára kapcsolunk, ahol vagy a kanadai Milos Raonic (7. kiemelt, vlr.: 20.) és a német Peter Gojowczyk (szerencsés vesztes, vlr.: 122.) mérkőzését vagy két kiemelt, az amerikai Frances Tiafoe (16., vlr.: 40.) és az orosz Danyiil Medvegyev (3., vlr.: 10.) csatáját közvetítjük.

Aztán irány ismét a centerpálya, az 1. kiemelt Sztefanosz Cicipasz (vlr.: 6.) ls az ausztrál Jordan Thomspon (vlr.: 46.) találkozója. Végül – ha az eltelt idő és a washingtoni időjárás (utóbbire hétfő óta nem lehet panasz – megengedi, ugyancsak az első számú pályáról Nick Kyrgios (vlr.: 52.) és a Goffin-verő Nisioka Josihito (vlr.: 77.) mérkőzésével fejezzük be a csütörtöki (a mi időnk szerint péntek hajnalba nyúló) versenynapot. Az ausztrál egyébként korábban kétszer is játszott a japánnal, 2016-ban az atlantai elődöntőben, tavaly Tokióban a második fordulóban három, illetve két szettben győztesen fejezve be a küzdelmet – az utóbbi  játszmaveszteség nélkül is szorosan alakult ki (7:5, 7:6).

ATP 500-as tenisztorna, Washington D.C.  Sport2 22:30 a nyolcaddöntő mérkőzései (kommentátor: Fazekas Erzsébet)