„Görög fiús elődöntő” Washingtonban • SportTV

„Görög fiús elődöntő” Washingtonban

2019. 08. 03. 14:18    
Olvasási idő: < 1 perc

Két, görög édesapát magáénak tudó játékos csap össze az USA fővárosában a Citi Open elődöntőjének első mérkőzésén. A másik sem érdektelen: az oroszok jelenlegi éljátékosa a „sokadik” némettel, a szerencsés vesztesként a főblára kerülő teniszezővel mérkőzik meg.

Nick Kyrgios bárkit bármikor képes legyőzni. Kérdés, Washingtonban az első kiemelt, világ-6. Cicipasz ellen "olyan" napja lesz-e (Fotó: Getty Images)

Sztefanosz Cicipasz és Nick Kyrgios apja egyaránt görög. Sztafanosz édesanyja orosz (exsportoló) és szülei Hellászban élnek, ő az „apaország” színeit viseli. Nick anyja viszont malajziai mérnök, a szülők egy harmadik országban, Ausztráliában telepedtek meg, így ő auszi „felségjel” alatt indul. Mindketten pazar játékosok. Cicipasz tenisze iskolázottabb, fegyelmezettebb, Kyrgiosét az intuíció, a született zsenialitás uralja. Ugyanakkor ő nem tud uralkodni – magán… Ha olyan passzban van, a világ bármelyik játékosát megveri, akár a négy nagy közül is. Ugyanakkor nem képes nemhogy egy meccsen, de még egy fél szetten át sem teljes odafigyeléssel játszani, mindig bedob agy trükköt, egy fura grimaszt, gesztust, vagy csepüli a vonalbírót, esetleg összevész a székbíróval.  A 20 éves, első kiemelt Cicipasz győzelme esetén 8. tornadöntőjét játszhatja vasárnap, a négy évvel idősebb ausztrál ha nyer, 9-edszer lesz finalista az ATP touron.

Peter Gojowczyk harmincesztendősen, szerencsés vesztesként jutott el élete első ATP 500-as elődöntőjéig (Fotó: Getty Images)

A másik elődöntőben 30 esztendős német Peter Gojowczyk (a világranglistán 122.) lucky loserként egészen az elődöntőig menetelt, ez messze élete legjobb eredménye. Ellenfele, az orosz Danyiil Medvegyev (vlr.: 10.) hét évvel fiatalabbként is már 8 tormadöntőt játszott karrierje során, s közelebb látszik azért a kilencedikhez, mint a német az elsőhöz.

ATP 500-as tenisztorna, Washington D.C.  Sport2 1:00 az elődöntő mérkőzései (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Köves Gábor)