A Patriots kidobta Antonio Brownt • SportTV

A Patriots kidobta Antonio Brownt

2019. 09. 21. 07:13    
Olvasási idő: 2 perc

A New England Patriots azonnali hatállyal megvált a 11 napja szerződtetett Antonio Browntól, aki újabb szexuális zaklatási ügybe keveredett.

„Nagyra becsüljük több ember elmúlt 11 napban végzett munkáját, de azt gondoljuk, a legjobb, ha most más irányba megyünk.”

A New England Patriots ezekkel a szavakkal tudatta, hogy megválik a nem egészen két hete a soraiban lévő Antonio Browntól. A pályán nyújtott teljesítményével semmi baj sem volt, a Miami Dolphins elleni bemutatkozó mérkőzésén 4 elkapott passzból 56 yardod és 1 touchdownt hozott össze. De még csak nem is hisztizett, nem fagyasztotta le a lábát, nem fenyegetőzött visszavonulással sisakja betiltása miatt (az Oakland Raidersnél így nézett ki az „arzenálja”…), csak annyi történt, hogy jöttek a sötét ügyek. Előbb a múltból, egykori edzője, Britney Taylor tett ellene feljelentést szexuális zaklatás vádjával, majd a Sports Illustrated csütörtöki kiadása hozott le egy riportot, amelyben egy egyelőre ismeretlen hölgy jelezte, 2017-ben vele is megtörtént ugyanez. Csak ez az ügy nem állt meg a múltban, Brown már a Patriots játékosaként, tehát amikor egy vizsgálat már zajlott ellene, így aztán jelentős szellemi képességekkel nem merjük megvádolni (…), küldött neki üzeneteket. Részben fenyegetőeket, még a hölgy gyerekeiről is küldött képet, amit a sértett ügyvédje fenyegetésként értelmezett és fel is használt.

Brown szeptember 9-én lett a New England játékosa, az első polgári peres eljárás egy nappal később indult ellene, ott nem volt hajlandó belemenni a peren kívüli egyezséget jelentő, kétmillió dollár feletti kártérítésbe. A második pedig gyakorlatilag mostantól van folyamatban. Az NFL egyelőre nem tiltotta el, Brown szabadügynök, technikailag bármelyik csapat szerződtethet. Ugyanakkor a liga jelezte, vizsgálatot indít, és akár csak a saját vagy a bírósági vizsgálat részeredeményei függvényében is bármikor elmeszelheti.

Miközben az ügynöke szerint „…Antonio egészséges és várja a következő lehetőséget az NFL-ben”, a Patriotsnál nagyon nem kell aggódni az elkapók miatt. A Julian Edelman, Josh Gordon, Phillip Dorsett, Jakobi Meyers, Gunner Olszewski sor elég erős ahhoz (még akkor is, ha utóbbi kettő draftolatlan újonc), hogy a csapat célja ne változzon, és folytassa címvédési hadjáratát.

A Sport TV élőben követi nyomon az NFL 2019-es idényét.