Fucsovics legyőzője az elődöntőért hajt • SportTV

Fucsovics legyőzője az elődöntőért hajt

Sport TV avatar Sport TV 2019. 09. 26. 23:51    
Olvasási idő: 2 perc

Sajátos tenisztornát rendeznek a kínai Csengtuban. A negyeddöntőbe mindössze két kiemelt versenyző jutott el, a többiek kihullottak a rostán, a nyolc még talpon lévő játékos nyolc különböző nemzetet képvisel.


Grigor Dimitrovnak, az US Open elődöntősének különleges ellenfele lesz a kazah Bublik személyében (Fotó: Getty Images)

A negyeddöntő első találkozóját – magyar idő szerint kora reggel 6 órakor a sajátos stílusú,”Kyrgios-dublőr”, a kazah színekben versenyző, amúgy orosz születésű és Oroszországban élő Alekszandr Bublik (a világranglstán 71.)

játssza az idén jö teljesítményt nyújtó, az US Openen a negyeddöntőben Roger Federert búcsúztató bolgár Grigor Dimitrovval (4. kiemelt, vlr.: 26.). Bublik egy nagy nevet már elbúcsúztatott Csengtuban, az első körben a 6. kiemelt amerikai Taylor Fritzet győzte le nagy küzdelemben, 4:6, 7:5, 7:5-re.

A második mérkőzésen jön az a fiatalember, aki miatt nem tudjuk Fucsovics Marcit közvetíteni. A főtáblára szerencsés vesztesként felkerülő, dél-afrikai, közelebbről fokvárosi Lloyd Harris (vlr.: 111.) verte meg ugyanis éljátékosunkat ez első körben döntő szettben, majd a szerb Lajovicsot elintézte játszmaveszteség nélkül. Ellenfele a portugál Joao Sousa (vlr.: 62.) lesz, aki két esélyesebb versenyzőn is három szettben jutott túl: a dél-koreai Hjon Csungon és a 2. kiemelt kanadai tiniklasszis Auger-Aliassime-on. Ők sem játszottak még korábban a touron.

A harmadik meccsre a múlt héten Szentpétervárott remeklő, egészen az elődöntőig jutó fehérorosz Jegor Heraszimaut (vlr.: 98.) és a még versenyben lévő másik kiemeltet, a 8.-ként rangsorolt másik kanadai ifjút, Denis Shapovalovot (vlr.: 34.) szólítják a pályára. A belorusz egy szabadkártyaszerű kiemelést kapott, mert nevezett, a helyezése alapján selejtezőt kellett volna játszania, de oroszországi menetelése miatt nem érhetett oda a selejtezőre – ezért azonnal a főtáblára osztották be. Ezt azzal „hálálta meg”, hogy a második kanyarban óriási, két és fél órás, három rövidítéses szettbe torkolló mérkőzésen elütötte az első kiemelt amerikai John Isnert.

A negyeddöntő záró csatáját egy spanyol és egy spanyol ajkú nemzet képviselője vívja: Pablo Carreno Busta (vlr.: 63.) és a chilei Christian Garin (vlr.: 33.). Előbbi tüntette el a mezőnyből az idén kiválóan teljesítő francia Paire-t, háromszettes meccsen. Garin az előző körben is spanyollal meccselt, a veterán Verdascónál bizonyult jobbnak három 6:3-as játszmában, amelyből a középsőt nyerte meg  a jó öreg Fernando. Ez a nap egyetlen olyan párosítása, amelynek van tour-előzménye. Ők ketten ugyanis három éve, Lausanne-ban salakon már megmérkőztek, azt a meccset a spanyol 6:2, 7:5-re nyerte meg

ATP 250-es torna, Csengtu. Sport2 7:00 negyeddöntő (kommentátor: Kaplár F. József)