Gólrekordokat remélünk a Győri Audi ETO-tól • SportTV

Gólrekordokat remélünk a Győri Audi ETO-tól

2019. 10. 20. 16:20    
Olvasási idő: < 1 perc

Két abszolút gólcsúcsot is megdönthet a Bajnokok Ligájában a három forduló után is százszázalékos Győri Audi ETO KC.

Jóllehet még csak féltávnál tart az első csoportkörben a női kézilabda Bajnokok Ligája mezőnye, a Győri Audi ETO KC több rekordot is megjavíthat. Az egy meccsen lőtt gólok és a legnagyobb különbségű siker terén már felülmúlta a klubcsúcsot (mindkét fronton a Baník Most elleni 46-21 jelenti az etalont), de simán benne van, hogy három meccs múlva két abszolút BL-csúcs is megdől.

Az ETO egyelőre 114 lőtt góllal és +49-es gólkülönbséggel áll, ha ezt csak simán megduplázzuk, máris megvan a két új Bajnokok Ligája-rekord. Pusztán matematikai alapon ez könnyedén mehet, hiszen a címvédő ugyanezzel a három riválissal találkozik még, csak a Sävehoffal idegenben, a Baník Mosttal, valamint a Krim Ljubljanával itthon. Az első csoportkörben az eddigi gólrekord a Viborg csapatához köthető, amely a 2008-2009-es idényben az RK Ljubljana, Metz, Nürnberg trió ellen hat mérkőzése 225 gólig jutott. Ez meccsenkénti 37,5 gólos átlag, az ETO (amelynek klubcsúcsa 210 egyébként) most 38-nál jár.

A valaha volt legjobb gólkülönbséggel, +72-vel a Vardar Szkopje zárta a nyitó csoportkört, amely a 2016-2017-es szezonban az FTC, az Asztrahanocska és a Leipzig ellen volt roppant domináns. Ezen csúcs megdöntéséhez elég átlagban nyolccal nyernie a meccseit a Győrnek, amely a mostani évadban 12-nél kisebb különbséggel még nem diadalmaskodott.

A védekezési rekordot viszont nem fenyegeti veszély, egészen biztosak vagyunk abban, hogy mind a 16 csapat 103 kapott gólnál többel zárja a csoportkört. A 103 gólt az 1993-1994-es kiírásban a Vasas (!) hozta, a Lützellinden, a Gjerpen és a WAT Fünfhaus ellenében, de eddig jutott a Hypo is az 1996-97-es évadban a Byasen, Ramnicu Valcea, Metz hármassal szemben.

A Sport1-en 18:45-kor kezdődő Harmadik Félidőben részletesen is foglalkozunk a Győri Audi ETO KC-val, vendégünk lesz Danyi Gábor, a címvédő vezetőedzője.