Kötelező győzelem óravárosban • SportTV

Kötelező győzelem óravárosban

2017. 03. 02. 08:21    
Olvasási idő: 3 perc

Két állandó sorozatunk folytatódik csütörtökön, a kézilabda BL-ben magyar csúcsreprezentánsaink egyike, a Telekom Veszprém lép fel hétközi mérkőzésen, a darts Premier League aktuális fordulóját viszont a sportág jelenlegi királya nélkül rendezik meg.

SCHAFFHAUSEN–TELEKOM VESZPRÉM

Ha csak a táblázatra pillantunk, aligha lehetnek kétségeink. A veszprémi együttes a 3. hely egyik nagy favoritja, vendéglátója, a Kadetten Schaffhausen úgy sereghajtója a BL A-csoportjának, hogy mindössze 2 pontot gyűjtött eddig és néggyel van elmaradva az utolsó előtti Silkeborgtól. Igen ám, de a két csapat októberi veszprémi mérkőzésén csupán 4 góllal nyertek Ilicsék (a szerb játékos volt a hazaiak legjobbja, 6 góllal). A vendégek magyar játékmestere, Császár Gábor nem villogott ezen a találkozón, csupán két gólig jutott. Schaffhausenben eddig egyszer járt csak a Veszprém, 2008-ban a Kupagyőztesek Európa-kupájának elődöntőjében 28–28-as döntetlen született ott, majd a hazai meccsen 6 góllal nyertek a mieink. Azt a KEK-sorozatot sikerült is megnyernie a bakonyi csapatnak.
A Bajnokok Ligájában eddig kétszer sikerült nyolcaddöntőbe jutnia a Schaffhausennek, a 2010–11-es és a 2011–12-es szezonban. Azóta nem sikerült ez a svájci bajnoknak, és idén sem fog. A Schaffhausen legutóbb február 25-én játszott a BL-ben, amikor 8 gólos vereséget szenvedett a PSG-től (34–26). Az exveszprémi Császár Gábort amúgy 71 találattal a második helyen áll a góllövőlistán. Csupán 1 góllal marad el a Holstebroban játszó Magnus Brammingtól. Császár mellett Luka Maros 47, míg Manuel Liniger 29 góllal áll a helvét csapatból. A svájci élvonal felsőházát vezeti a Kadetten, bár a Pfadi Wintherthur tapad rá, mindössze 1 pont a lemaradása. 21 lejátszott mérkőzés után 17 győzelem, 1 döntetlen és 3 az óravárosiak mérlege. Ebben a bajnokságban is Császár Gábor húzza csapatát, 21 meccsen 147 alkalommal talált az ellenfelek hálójába, amellyel vezeti a góllövőlistát.
A Telekom Veszprém legutóbb múlt héten szombaton a Bajnokok Ligájában játszott, és nyert a lengyel Orlen Wisla Plock ellen 31–25-re. Ezt megelőzően Tatabányára utazott magyar bajnoki mérkőzésre, ahol 28–22-re győzött. A sorrendben három siker egyszersmind a jelenleg elfoglalt 3. hely megerősítését is jelentené a BL A-csoportjában.

PREMIER LEAGUE, 5. FORDULÓ

A PL ötödik, exeteri fordulója előtt egy nappal jött a sokkoló hír, a jelen legjobb játékosa, Michael van Gerwen makacs hétfájdalmai miatt kihagyja ezt a játéknapot. A PDC villámgyorsan lépett, Dave Chisnallt sorolta be James Wade ellenfeléül. Chizzy így duplázik, MVG pedig Chizzy helyére lépve március 23-án játssza le a Wade-meccsét, így aznap meg ő játszik majd kétszer. (A második körben, azaz a 10. fordulótól kezdve amúgy is mindig lesz nem is egy, hanem két duplzó is a játéknapokon.)
„Sajnálatos Michael sérülése, így mindent bele kell adnom majd csütörtökön” – reagált a hírre és a megváltozott játékbeosztásra Chisnall, aki jelenleg a 2 pontosak közé tartozik a mezőnyben.
Chisnall másik ellenfele Van Barneveld lesz, Barney így vélekedett duplázó angol ellenfeléről: „Dave nincs a csúcsformájában, de minden meccs új lehetőség ponot szerezni. A Premier League-ben még egy döntetlen is jó eredmény, hát még ha nyersz.”
A PL 5. napja Délnyugat-Angliában egy nagy dartshétvége kezdete is, hiszen péntektől vasárnapig következik az UK Open, amelyet egyébként a Sport TV két csatornáján végig nyomon követhetnek.
Phil Taylor kihagyja az UK Opent, ám 5. fordulóbeli ellenfele, a közelben (Somersetben) lakó Gary Anderson szeretne itt is, ott is kiemelkedő teljesítményt nyújtani. „Phil ellen mindig különleges élmény játszani.Ha jól állsz, igyekezned kell kiszállni, mert ő kíméletlenül befejezi, ha kap egy kis esélyt. A mi párviadalunk egész jó lett az elmúlt pár évben, még egy kicsit izzítani kell. Muszáj rendben játszani ellene, mert különben nagy bajban leszek.” „Gary szenzációs játékos, kétszeres világbajnok és nagy mókamester. Lépnem kell egyet előre, nem muzsikáltam jól az elmúlt héten” – így Taylor.
Peter Wright a negyedik jelenleg, a kétszeres világbajnok Adrian Lewisszal mérkőzik, akinek az a célja, hogy ne maradjon le MVG és The Power mögött. Legutóbb remizett Van Gerwennel, és a vasárnapi kilenc nyilasa után (amelyet a Players Championshipen dobott John Hendersonnak) második PL-győzelmében reménykedik. „Az önbizalmam csekély, nem vagyok nyerő formában, de egy jó meccs előbb-utóbb megfordul és kitarthat a következő hónapokban is” – mondta Lewis. Wright amúgy tartja jó formáját, mert vasárnap döntőzött Gary Andersonnal, igaz a finálét 6:1-re elveszítette honfitársa ellen.
A nap ötödik meccse németalföldi derbi, Jelle Klaasen és a belga Kim Huybrechts között. A holland szerint: „Nagy mérkőzés lesz, de azt ne felejtsék el, én már játszottam a legjobb hárommal, Kimnek meg még hátravannak. Ha most legyőz, elhúzhat előlem, de még kemény ellenfelei lesznek.” Amúgy kettejük eddigi 5 mérkőzéséből 4-et Klaasen nyert, igaz a legutóbbit meg a belga.

Sport1 19:00 Kadetten Schaffhausen–Telekom Veszprém férfi kézilabda BL A-csoportmérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila)

Sport2 20:00 Darts Premier League, 5. forduló, Exeter, Westpoint Arena (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd.) A műsor:
Dave Chisnall–Raymond van Barneveld (örök mérleg: 5–1–11, a Premier League-ben: 1–1–3)
Jelle Klaasen–Kim Huybrechts (öm.: 4–0–1, PL: – )
Gary Anderson–Phil Taylor (öm.: 15–2–38, PL: 4–2–6)
Adrian Lewis–Peter Wright (öm.: 17–2–11, PL: 2–2–1)
James Wade–Dave Chisnall (öm.: 11–1–8, PL: 1–1–1)