Nyert a Fradi és a DVSC-TEVA • SportTV

Nyert a Fradi és a DVSC-TEVA

2012. 07. 21. 12:11    
Olvasási idő: 3 perc

Az OTP Bank Liga mezőnyéhez tartozó MVM Paks a 17. percben egy öngóllal szerzett vezetést az NB II-es Veszprém elleni felkészülési mérkőzésen. A korábban több élvonalbeli csapatban is megfordult japán Honma Kazuo erre még az első félidőben válaszolni tudott, de a Paks még a szünetig két gólt szerzett. A második játékrészben egy gól esett, azt a vendégcsapat szerezte, így a Paks végül 3-2-re nyerte a felkészülési találkozót.

A Ferencváros 3–0-ra győzött az NB II-es Szigetszentmiklós elleni felkészülései mérkőzésen. A zöld-fehéreknél két nyári szerzemény, Böde Dániel és Vladan Csukics is betalált az első félidőben. A zöld-fehérek harmadik gólját Pölöskey szerezte a 76. percben.

Az élvonalbeli Lombard FC ma délelőtt a másodosztálytól idén búcsúzó Budaörs vendégeként volt képes 3-1-re nyerni. A Pápa egyik találatát a frissen szerződtetett lett támadó, Aleksandrs Cekulajves szerezte.

A Bükfürdőn edzőtáborozó Pécsi MFC felkészülési mérkőzésen 2–1-re kikapott az osztrák Grazer AK-tól. A pécsiek mindkét gólt szögletből kapták, az ő találatukat pedig a nigériai Solomon Okoronkwo jegyezte. Rossz hír az OTP Bank Liga rajtjára készülő csapatnak, hogy Frőhlich Roland az első jelek szerint szárkapocscsonttörést szenvedett a mérkőzésen.

Lejátszotta az új szezon előtti utolsó felkészülési mérkőzését a Diósgyőr, amely a csapat sújtó sérülések miatt egy tartalékos gárdával állt ki a másodosztályú Vác ellen. A találkozón Gohér szerzett vezetést a második félidő közepén a DVTK-nak, ám néhány perccel később a váciak egy öngólt követően egyenlítettek, és döntetlenre mentették a találkozót. A diósgyőrieknél egy próbázó is pályára lépett, a macedón utánpótlás-válogatott Darko Sztojanov személyében, aki a Bregalnica csapatától érkezett a tesztelésre.

A Skenderbeu Korce elleni BL-visszavágóra készülő játékosai nélkül aratott 2-0-s győzelmet a DVSC-TEVA a másodosztályú Mezőkövesd elleni felkészülési mérkőzésen, amelyet közel ezer néző előtt rendeztek Debrecenben. Kondás Elemér tanítványai az első játékrész végén Sidibe kapufáját követően Csorba góljával szereztek vezetést. A fordulás után ismét Sidibe volt a főszereplő, a szenegáli támadó a védők gyűrűjében Lucast elé talált, aki beállította a végeredményt.

A Siófok hazai pályán 3-2-re verte a másodosztályú Zalaegerszeg gárdáját. A második félidőben a Balaton-partiak már 3-0-ra is vezettek, ám a hajrában feltámadt a ZTE, és végül csupán egygólos vereséget szenvedett.

A Kecskemét hazai pályán egygólos győzelmet aratott a szerb Banat Zrenjanin csapata ellen. A KTE góljait Francis Litsingi és Eugene Salami egyaránt az első játékrészben szerezte.

Nem sikerült jól az előző idény harmadik helyzettjének utolsó felkészülési mérkőzése, hiszen az erős csapattal felálló ETO meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett a másodosztályú Sopron ellen. A győriek az első félidő közepén még Trajkovics góljával vezettek, ám a fordulás után Gyánó és Deme is betalált Sztevanovics kapujába, így Pintér Attila fiai elbuktak a „szomszédok” ellen.

(Sport TV)

MVM Paks–Veszprém 3–2 (3-1)
MVM Paks:
Csernyánszki (Kiss M. 46.) – Heffler T. (Zsók 58.), Sifter (Éger 58.), Szabó J., Báló Tamás (Eppel 46.) – Kulcsár D. (Cziráki 66.), Sipeki, Fiola (Mészáros I. 58.), Bartha (Hahn 66.) – Kiss T. (Heffler N. 46.), Simon A. (Feil Máté 66.)

FTC–SZTK 3–0 (2–0)
FTC:
Jova – Jovanovic, Otten, Klein, Sváb – Csukics, Gyömbér – Alempijevics, Böde (Nyilasi, 61.), Hakola – Pölöskey

Budaörs-Lombard Pápa 1-3

Grazer AK-Pécsi MFC 2-1

DVTK – Vác 1-1
G
: Gohér (67.) ill, Nagy T. (77. – öngól)

DVSC-TEVA–Mezőkövesd 2-0 (1-0)
DVSC:
Verpecz (Polekszics 46.) – Bernáth (Oláh G. 67.), Ludánszki (Albert 46.), Szűcs, Ferenczi – Dombi (Mokánszki 72.), Oláh G. (Spitzmüller 46.), Burics (Lucas 46.) – Csorba (Farkas 46., Vinicius 55.), Mokánszki (Nikolic 46.), Sidibe
G: Csorba (40.), Lucas (60.)

Siófok–Zalaegerszeg 3–2

Kecskeméti TE–FK Banat Zrenjanin (szerb) 2–1 (2–0)
G: Listingi, Salami

SVSE GYSEV Goldschmidt–Győri ETO FC 2–1 (0–1)
G: Gyánó (53.), Deme (74.) ill. Trajkovics (26.)
Győri ETO FC: Sztevanovics – Svec, Lipták, Stanisic (Lang, 67.), Totadze – Trajkovics, Pátkai (Nicorec, 72.), Kronaveter (Kamber, 52.) – Varga R., Ahjupera (Dina, 52.), Andric (Dudás 52.).