Két jó kézimeccs csütörtökre • SportTV

Két jó kézimeccs csütörtökre

Sport TV avatar Sport TV 2018. 11. 08. 10:21    
Olvasási idő: < 1 perc

Ha valaki nem foci-, tenisz- vagy amerikaisport-rajongó – netán a kézilabda „szerelmese” – annak is van kínálatunk csütörtök délutánra és estére: egy BL-mérkőzés és egy Bundesliga-találkozó.

DINAMO BUCURESTI–ADEMAR LEÓN

A két csapat előtt példaként lebeghet a tavaly a C-csoportból induló Montpellier bravúrja. (Persze a legutóbbi kiírás Montpellier-jéről beszélünk, nem a mostaniról…). A mostani D-csoport roppant szoros: a listavezető León és a negyedik Dinamo között csupán egyetlen pontnyi a különbség! Azaz ha a román fővárosban hazai siker születik, a volt belügyi klub csapata rögtöm felugrik az élre a táblázaton!  Szeptemberben már megküzdöttek egymással, akkor Spanyolországban az Ademar 31–28-ra győzött. A románok hazai pályán eddig mindhárom meccsüket megnyerték, a spanyolok idegenben mindhárom féle eredményből felmutathatnak egyet-egyet. A Dinamo szerezte eddig a legtöbb gólt (173-at) a csoportban, míg a León kapta a legkevesebbet (147),. Kérdés, melyikük erőssége érvényesül jobban a bukaresti késő délutánon.

 STUTTGART–MAGDEBURG

A Bundesliga 10. helyezettje fogadja a másodikat. A hazaiak 11 ponttal szereztek eddig kevesebbet keleti vendégüknél, noha eggyel több mérkőzést játszottak. A Magdeburg eddig remekelt a bajnokságban, ám legutóbb a csúcsrangadót elveszítette egy góllal a címvédő-listavezető Flensburg otthonában. Kérdés, ez a kudarc mennyire veti vissza a sárga-feketéket, akik idegenbeli meccseiket kék mezben játsszák. Amúgy a magdeburgiak mindkét verseségüket idegenben szenvedték el (Flensburgon kívül Berlinben kaptak ki az EHF-kupagyőztes Füchsétől), a további kiszállásaikról (Melsungen, Wetzlar,  Gummersbach, Ludwigshafen) egytől egyig két ponttal tértek haza. A papirforma szerint ez most sem történik másként…

FÉRFI KÉZILABDA. Sport1 17:00 Dinamo Bucuresti–Abacar Ademar León Bajnokok Ligája D-csoportmérkőzés (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila); Sport1 19:00  TVB 1898 Stuttgart–SC Magdeburg Bundesliga-mérkőzés (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila)