Kevesebb lett az NFL, visszavonult Rob Gronkowski • SportTV

Kevesebb lett az NFL, visszavonult Rob Gronkowski

2019. 03. 25. 10:48    
Olvasási idő: 2 perc

A New England Patriots elvesztett egy GOAT-ot. Mert a 9 szezon után visszavonult Rob Gronkowski saját posztján minden idők legjobbjának számított, ez nem lehet kérdés. Talán csak Randy Moss sértődhetne meg igazán azon a felvetésen, hogy Tom Brady a kiváló tight end visszavonulásával elvesztette legjobb célpontját, akinek valaha dobálhatott.

Rob Gronkowski Instagramján jelentette be visszavonulását:

https://www.instagram.com/p/BvaCbK6BCvd/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Gronk pályafutása során 3 alkalommal nyert bajnoki címet a New Englanddel, elkapókat megszégyenítő statisztikákat pakolt össze, hiszen 521 elkapásából, 7861 yardot és 79 touchdownt szerzett. Ezek a számok persze nem mérhetők a poszt korábbi nagyágyúihoz, hiszen Tony Gonzalez és Antonio Gates is jobb számokat tud felmutatni, igaz nagyjából kétszer annyi ideig tartott a karrierjük, mint Gronkowskinak. De ha rekordok kellenek, azok kis vannak. Gronk karrierje során 68,4 yardot átlagolt meccsenként, ezzel toronymagasan a legjobb a tight endek között. Ahogy a 2011-ben szerzett 17 TD is egyedülálló ezen a poszton.

Egyetlen tight end volt a liga történetében, aki úgy átlagol 15 yard felett, hogy több, mint 500 elkapás fűződik a nevéhez, ahogy egyetlen TE van, aki 1000 yard felett (pontosan 1163) teljesítette a rájátszásban. Természetesen Rob Gronkowski, aki emellett több Super Bowl rekordot is tart (23 elkapás, 297 elkapott yard). A legutóbbi, Rams elleni győzelemkor ugyan nem hozott jó számokat (igazából senki), de az egyetlen touchownt érő támadássorozatban egy kritikus, 29 yardos elkapással hozta helyzetbe csapatát.

„Rob kitörtölhetetlen nyomot hagy nemcsak a Patriots csapatán, hanem az egész ligán” – mondta, még bőven a bejelentés előtt a New England vezetőedzője, Bill Belichick.

 „Ő az egyik legjobb, de talán a legkomplexebb játékos, aki valaha játszott ezen a poszton.”

Eddig csak az elkapásokkal foglalkoztunk, pedig Gronk nem csak erről szólt. Senki (talán csak Jason Witten) blokkolt úgy, ahogy ő. Fantasztikus fizikumának köszönhetően Gronk bármikor és bárki ellen képes volt elvégezni a piszkos munkát, és nem volt rest önzetlenül helyzetbe hozni társait, ha éppen az kellett. Nem féltette testét, amely ezért többször meg is büntette, hiszen Gronkowski nagyon sok volt sérült pályája során. Volt baja a bokájával, a karjával, a térdével, a lágyékával és a hátával is.

Gronk a pályán klasszikust és utánozhatatlant teremtett.

És akkor nézzük Gronkot a pályán kívül.

Az ember, akiről már az elején biztosan látszott, hogy visszavonulása után kiváló szórakoztatóvá válik valamilyen platformon. Nehezen felejthető, ahogy iszik:

az ember, akinek saját partybusza van

aki ringbe szállt a pankrátorok legnagyobb viadalán

aki balettleckét vesz egy profitól

https://www.youtube.com/watch?v=ott4w_EOhNo

és aki a világ talán legviccesebb videójátékos forgatásán alulmarad Marshawn Lynch-csel szemben