Bíró Blanka a BL legjobb kapusa! • SportTV

Bíró Blanka a BL legjobb kapusa!

2020. 04. 04. 10:44    
Olvasási idő: 2 perc

Bíró Blanka, az FTC-Rail Cargo Hungaria játékosa lett a női kézilabda Bajnokok Ligája mögött hagyott szakaszának legjobb kapusa az EHF értékelése szerint.

Az EHF hivatalos oldala a férfiak után a nők között is elkészítette a kézilabda Bajnokok Ligája kapusrangsorát, amit egy magyar játékos vezet! A szakírók szerint ugyanis Bíró Blanka, az FTC-Rail Cargo Hungaria volt a legjobb a középdöntőket maga mögött hagyó sorozatban, dacára annak, hogy csapata kiesett a BL-ből. Íme, az ötös lista!

5. Rikke Poulsen (Esbjerg)
Poulsen az első idényét tölti az Esbjergben, az Esbjerg pedig először jutott be a BL legjobb négy csapata közé – aki összefüggést vél felfedezni a két tény között, jó úton jár! Több bravúrja is bekerült a Top5-be a védések közé, egyszer ő is szerepelt a három sztár között. A Vipers Kristiansand ellen 36 százalékos hatékonysággal védett, emellett ő lőtte az utolsó gólt is.

4. Sandra Toft (Brest)
Ha a legjobbját nyújtja, akkor meccsnyerő faktor lehet. A 4. fordulóban ő vitte el a hét védése címet a Győr ellen bemutatott bravúrjával.

3. Ivana Kapitanovic (Metz)
A középdöntő végére lendült igazán formába, az 5. és a 6. fordulóban is volt olyan védése, amivel befért a Top5-be az EHF TV összeállításában, az egyiket meg is nyerte. Néha lehetetlen helyzetből is képes hárítani.

2. Anna Szedojkina (Rosztov-Don)
A Rosztové a BL egyik legjobb kapuskettőse, hiszen Mayssa Pessoa is remekel. Azonban kettőjük közül az orosz válogatott „egyese” a jobb, a középdöntőben két körben is ott volt egy-egy védése a legjobb öt között.

1. Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jóllehet a Fradi kiesett, minden kapus közül Bíró Blankáé volt a leglátványosabb produkció a csoportkörben. A CSM Bucuresti ellen alaposan bekezdett, majd az Esbjerg ellen szinte lemásolta ezt a teljesítményt. Három védéssel is bekerült a Top5-be a különböző fordulókban, első hely is volt a jutalma! „Valamennyire a semmiből jött ez most, hiszen az elmúlt hetek nem a kézilabdáról szóltak, erre ma egyszer csak kaptam egy gratulációt – mondta a klub hivatalos honlapjának az elismeréssel kapcsolatban Bíró Blanka. – Meglepett ezért, de örülök neki. Valóban volt néhány meccs, amelyen jól ment a védés, tudtam stabilitást adni, és főleg a hazai, Bucuresti elleni mérkőzésre emlékszem szívesen, felejthetetlen hangulatban vertük meg a románokat.”