Rosztovban kapott ki először a Fradi • SportTV

Rosztovban kapott ki először a Fradi

2016. 01. 09. 15:57    
Olvasási idő: < 1 perc

A női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntő első fordulójában az FTC-Rail Cargo Hungaria kétgólos vereséget szenvedett az orosz Rosztov-Don vendégeként. A zöld-fehérek első vereségüket szenvedték el a sorozatban, melyben már csak a Rosztov hibátlan.

A sok technikai hibát hozó kezdés után Lunde bravúrjai bizonytalanították el a vendégeket, míg a hazaiak támadásban Ilina vezérletével lendületbe jöttek. Elek Gábor már a 10. percben időt kért. A védekezése rendben volt a Fradinak a ritkán megvillanó hazaiakkal szemben, támadásban viszont rizikóztak a kapufa mellé helyezett lövésekkel. Viszont Lunde jól védett, ráadásul a kapufa is inkább őt segítette, mint a Ferencvárost. Az első félidő közepére néggyel is meglépett a Rosztov-Don, de a szorgos Fradi tapadt, és a szünetre felzárkózott kétgólos hátrányra. A hajrában Hornyák Dóra és Lukács Viktória volt eredményes a vendégek részéről, így 13-11-es hazai vezetéssel fordulhattak a csapatok.
A szünet után nem sokat változott a játék képe, Elek Gábornak kilenc perc elteltével mégis ki kellett kérnie az idejét. Hiába ugyanis a jó védekezés, támadásban kapkodott a vendégcsapat. Hátul az idő múlásával azért olykor kihagyott a ferencvárosi fal figyelme, de még ez is bőven belefért volna a találkozóba, ha támadásban jobb a helyzetkihasználásuk a vendégeknek. Megvoltak ugyanis a lövések, de Lunde továbbra is életben tartotta övéi reményeit, és jóformán egyedül őrizte az olykor minimálisra csökkent orosz előnyt. A Fradi hiába volt többször a küszöbön, kiegyenlíteni már nem tudott. Így a mindig előnyben maradó oroszok mindig el tudtak mozdulni a holtpontról, és kétgólos, 23-21-es győzelmet arattak.

(Sport TV)