Fel, vigyázz! Messi: 600! • SportTV

Fel, vigyázz! Messi: 600!

2017. 11. 04. 10:22    
Olvasási idő: < 1 perc

Lionel Messi hatszázadik alkalommal lép pályára a Barcelonában a Sevilla elleni bajnokin. Előtte mindössze ketten voltak, akik eljutottak eddig az elképesztő számig a katalánoknál.

„Monumentális” – Ernesto Valverde, a Barcelona vezetőedzője így jellemezte a tényt, hogy Lionel Messi szombaton a Sevilla ellen 600. alkalommal lép pályára a katalán csapatban. Az ötszörös aranylabdás Xavi (767 mérkőzés) és Andrés Iniesta (642) után mindössze a harmadik játékos, aki átlépi ezt a határt. A 30 éves argentin az eddigi 599 mérkőzésén 523 gólt szerzett, ő a Barca történetének legjobb góllövője, ahogyan a La Liga örökranglistáját is vezeti 360 góllal.
„Kifogy az ember a jelzőkből, ha le akarja írni azt az utat, amit Messi bejárt. Ez is mutatja, mennyire fontos a klub számára. Borzasztóan sok a hatszáz mérkőzés. Különleges, rendkívüli, ahogyan minden az, amit ő tesz. Nem csupán a hatszáz mérkőzés elképesztő, hanem az is, ahogyan ezen a hatszáz mérkőzésen játszott” – méltatta Messit Valverde.
Messi a góllövőlista, csapata pedig a tabella első helyezettjeként lép pályára, az argentin sokat tehet azért, hogy mindkét pozíciót megszilárdítsák. Addig is, gyönyörködjünk abban az infógrafikában, amit a Marca készített a tiszteletére.

Fotó: marca.com

Fotó: marca.com

(Sport TV)